Najdi forum

Naslovnica Forum Sex v mestu A-seksualni moški

A-seksualni moški

Nekdo je omenjal nimfomanke..meni se pa zdi prav zanimiv nasproten pojav – ASEKSUALNOST.

To je pojav, pri katerem osebe ne čutijo nobene potrebe po spolnem udejstvovanju. Takšni ljudje med razlogi, ki spodbujajo življenjskii izbor brez seksualne dejavnosti, navajali travme iz otroštva, napetost zaradi službe ali družinskih težav, predvsem pa pretirano “bombardiranje” s seksom v medijih, zlasti na televiziji in tv oglasih, kar pri nekaterih, namesto da bi prebujalo spolno željo, povzroča prav nasproten učinek oz. poraja odpornost do seksa.

Če kdo izgubi zanimanje za seks, mu bo zdravnik svetoval, naj poišče strokovno pomoč. Logično je, da obstajajo tudi ljudje, ki jim seks ne pomeni nič. Aseksualni posamezniki so sposobni občutkov bližine in so zelo navezani na svoje partnerje, toda v trenutkih vznemirjenosti jih to začenja motiti, saj v spolnem dejanju ne vidijo nobenega pomena.

Sociologi menijo, da aseksualnost ni bolezen, da gre zgolj za novo družbeno skupino spolne usmerjenosti.

To so ljudje, ki ne seksajo, ki si tega preprosto ne želijo početi. Seks jih ne odbija, a tudi privlači ne. Aseksualec je lahko poročen moški, toda zaradi družbenih pritiskov večina aseksualcev ostaja “v omarah”. Skrivajo se, ker živimo v družbi, prepojeni s seksom. Predstavljajte si nekoga, ki si ne želi seksa in ima težav, ker ga ne dobi. V bistvu se nima s kom pogovarjati. Nekateri ljudje nikoli ne občutijo potrebe po zbliževanju z drugimi ljudmi, niti v neseksualnem smislu ne;ti se opisujejo kot “osamelci”. Drugo se želijo povezovati z moškimi in ženskami – nekateri ljudje bi to opredelili kot usmerjenost – vendar samo na čustveni ravni. Želijo si, da bi našli sorodno dušo, s katero bi lahko delili interese in preživljali čas, toda brez seksualnega razmerja. Veliko aseksualcev odkrije svojo usmerjenost v zgodnjih najstniških letih. Sodeč po raziskavah, opravljenih na aseksualnih sesalcih, aseksualnost ni tako redka.

“Seks je kot algebra – vem, kaj je, ampak me ne zanima”

No to bi bilo nekako na kratko o novi skupini spolne usmerjenosti.

Sedaj pa ste vi na vrsti z vašimi mnenji. Je morda kdo odkril aseksualnost v sebi, zanimajo me predvsem moški aseksualci in izkušje z njimi?

Tega se mi tudi prebrati ni dalo, ker se mi zdi, da jih na tem forumu ni. Imam pa enega takega doma. Težko je živeti s takim človekom!

???? Maja?

???? Kir? Kaj?

Hecala si se ne?

Ha,ha.Kir a boš prijel za vabo?

Njo sprašujem ondi!

Na žalost ne. No, mogoče pa moja zgodba le ni tako dolga. To je to, kar te je mogoče zanimalo zakaj visim na tem forumu.:(

Osornež.

In zakaj ga ti ne pripraviš do tega? Ne morem razumet – lepo in mlado ženo ima, željno spolnosti, on pa nič??

Na začetku poskušaš vse. Sprejmeš to z razumevanjem, se trudiš na vse možne načine, potem pa ti zmanjka energije!

Potem nekaj ne štima!

To je tako, kot bi odvisniku od mamil kazal zrela in zdrava jabolka in ga prepričeval, da je to za njega bolj zdravo! Kako ga boš pripravil do tega, da se neha drogirati? Ga ne moreš, dokler se sam ne odloči za to.
Tu ne gre za to, da bi imel on odpor do mene, ampak mu preprosto ni do sexa. Verjemi, da sem poskusila na vse možne načine, na koncu pa ugotovila, da je bilo vse zaman in da so ga vsi ti moji poskusi še bolj odbijali.

O Harmony, mi je vedno bolj jasno zakaj sva enakih pogledov na svet! :))

Hmm Maja vem da je nekomu drugemu najlažje solit pamet. Sam kljub temu tega ne razumem. Saj je spolnost enih od osnovnih potreb človeka in kot ne morem brez hrane, pijače in zraka, tudi brez seksa ne bi mogel.
Da obstajajo taki? In zakaj si ga toliko časa trpela? Ali našla ljubimca? Hmm, na tvojem mestu bi si ga!

Ljudje smo si različni. Očitno seks nekaterim ni pomemben v življenju. Je pa to težko za osebo, ki živi s takim partnerjem. Gre za osebno dilemo: Kaj je narobe z menoj? Ga ne pritegnem dovolj? Kaj se dogaja z zvezo? Zanimivo pa je, da na vse ostalih področjih deluje vse brezhibno.

Kar hudo mi je zate,res.Res si prikrajšana užitkov.Pa ti je razložil zakaj ne želi s tabo sexati?Pa taka lepa punca si.

Ja. Opažam tudi jaz. Ko prebiram tvoja sporočila se počutim, kot bi brala sebe. 😉

Zelo mi je žal,da ne uživaš tako kot bi lahko.

Ah, Kir, seveda nekaj ne štima! Hudo ne štima, ampak na to ne moreš vplivati. Rajši ne povem kaj vse sem poskusila, da bi bila situacija drugačna, pa sam ne moreš narediti nič.
Najhujši problem je, ker mene razganja in do najlepših let (vsaj tako obljubljajo!:))))) šele prihajam. Da ne boš mislil, da te zato rajcam tukaj, ker bi si v resnici želela, da do tega pride. Ta forum “uporabljam” bolj iz tega razloga, da sprostim svojo sexualno energijo, ki se mi nabira, pa je nimam komu dati. Tebe sem ” zahakljala” zgolj zato, ker se mi je zdelo, da sva na isti valovni dolžini in si mi pasal. Mogoče bi bilo pa bolj pametno, da si poiščem ljubimca in psihiatra, pa bi bilo isto.:)))) No, pa sem vam povedala skoraj vso svojo življensko štorijo.:))) Še g. ministru sem odgovorila zakaj se vas še ne mislim kmalu naveličati. Zato, ker ne kaže, da bi bilo kmalu kaj bolje! :((

Kje piše, da ne.

Tudi jaz nisem mogla verjeti, da je to res in da se to dogaja taki potrebnici kot sem jaz.:)))) Pa se. Trpim ga še sedaj in ga verjetno še nekaj časa bom. Ljubimca si (še) nisem našla, pa ga niti ne iščem. Bi si ti našel ljubico, če bi imela (bog ne daj!!!) tvoja žena prometno nesrečo in nekaj časa ne bi mogla sexati?

Toda premalo,kajne?

No virtualnih ljubezni pa imaš tu na pretek!

V mejah možnosti. Mi zadostuje.

New Report

Close