Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Janša resno misli?

Janša resno misli?

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3110049

Bomo videli.

Zakaj pa ne? Nemogoče je konstruktivno delati in poleg tega še predsedovati EU, če je javno mnenje skrajno negativno naravnano in ti tvoji koalicijski partnerji zabadajo en nož za drugim v hrbet. In če to počnejo že od samega začetka dalje. Vsaka čast Janši, da se je sploh podal v tako brezizhodno koalicijo. “Kdor večerja s hudičem, mora imeti dolgo žlico” ali “Kdor gre v koalicijo z Desus in SLS mora imeti vsaj kilometersko žlico”.
Pošteno je, da če vlada izgubi podporo, odstopi. Nič novega v demokratičnem svetu.

Janša,prosim te, odstopi in gremo na predčasne volitve.Vladati z SLS in desusom v koaliciji je ensmiselno.

Potem pa naj se Pahor zabava s predsedovanjem EU.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Po zamenjavi ministrov bo verjetno zamenjal še samega sebe. Veleum pač…

Ah kje pa. To je samo slepilni manever.

Ja kaj še? ideja ni slaba

Ali misli resno ali ne, to ve samo on in tisti okoli njega. Vsekakor bi to za Janšo bil velik kredit za prihodnost. Kajti vedno bil lahko rekel, da je odstopil, ko je videl, da nima podpore. In to je častno. Po drugi strani pa … To trapasto predsedovanje EU in volilna kampanja ob enem … Država bo pol leta paralizirana. Če bi se vsaj vzdržali sprejemanja škodljivih zakonov oziroma zakonov pisanih v korist RKC, če bi se vsaj vzdržali teh prodomobranskih kampanj … Takoj bi bili manj moteči.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Še boljše bi bilo, če bi se opozicija in civilna iniciativa za čas predsedovanja EU obnašali državotvorno, ne pa cvilili, kot da živijo v Romuniji izpred 30 let..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, Janez Janša resno misli! Če do sedaj niste opazili, da ni Janša noben čvekač in razmisli kar reče, potem se vprašam kakšni ste. Površni? Ali pa ne veste, da je todi to ena od odlik, ki jo Janez Janša ima. Če je tako slaba podpora vladi, pa naj bo vzrok hujskanje doma in v tujini ali pa dosedanje delo vlade, potem se je odločil kot se pokončni predsedniki vlade odločijo. Nič nenavadnega ni, če vlada odstopi, saj v Italiji jo menjajo kot po tekočem traku.

V tej odločitvi ga polno podpiram.

“Lepota” Pahorja, zgovornost Kresalove ne bo Sloveniji dalo nič. Potrebno je delo. Tega pa je ta vlada veliko opravila in se lotila zadev, ki bi morale biti opravljene že pred 10 ali 12 leti.

Kar so zakuhali, imajo, Imamo žal tudi vsi Slovenci, ki NE LOČIJO ZRNJE OD PLEVELA.

Tvoje razmišljanje mmml je evropsko, sodobno naravnano razmišljanje. Končno vsaj nekdo, ki je sposoben tu pisati svetovljansko, brez bedastih prepirov in vnaprejšnjih podtikanj.
Človek je vesel, da so celo na tem čveku ljudje, ki znajo trezno sprejemati pravo demokracijo in jo tudi razumeti. In obenem spremljati politiko sodobne Evrope.
Upam, da se bodo državljani nekaj naučili iz vodenja politike za časa Janša. Dragi moji, visoka politika je znanost.

10 ali 12 let se na kosteh ne pozna prav dosti.

10 ali 12 let se na kosteh ne pozna prav dosti.[/quote]

Če bi bil tvoj brat, oče, mati, sestra, kaj šele otrok, eden od “kosti”, bi se ti tudi en dan zdela cela večnost. Iz tega se ni treba norčevati.
To so hude stvari, ne šala, “boom”.

Evo, že sedaj lahko Borut Pahor sestavi novo vlado. Nastane pa naj koalicija: SD+LDS+ZARES+DeSUS+SLS :).

Moj stari oče je bil tri dni pred koncem vojne izdan, ko se je vrnil obiskat družino in ustreljen. Morda celo izdan od lastnika prav dotičnih kosti.

Sicer pa, če misliš, da te kosti zdaj kopljejo zaradi sočutja do svojcev, potem si zelo naiven/na.

Tale “morda” pove vse, kajne? Tudi to, da se ti lahko hudo motiš, kdo je bil “izdajalec”.
Želim ti miru.

“Morda” res lahko pove veliko. Morda pa je ostal živ in svojim potomcem tvezil o “krivicah”, ki so se mu dogajale v prejšnjem režimu ali zaradi njega in da je to, kar je počel, bilo izključno in v dobro slovenskega naroda, ki bi pod nacisti doživel razcvet in svobodo tako pa je padel v “mračnjaško” obdobje.

Janša bi se vsekakor lahko zdaj malo zamislil na tem, ali je res pametno na silo spravljati skozi parlament zakone, ki jih ljudstvo ne odobrava. Seveda opozicija to lahko povsem legitimno počne, ker ima dovolj glasov, ampak ali je smotrno … Primer te šolske zakonodaje. Zdaj je Janši verjetno kristalno jasno, da bo na referendumu nova šolska zakonodaja padla … Bo še vedno silil, da je sprejeta? Če mu je jasno, da pri volivcih nima podpore.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ne, ne bo šel z glavo čez zid pri šolski zakonodaji. Po moje si ne bo upal.
Čeprav, za vsak slučaj, je pa Zver že včeraj začel s cenenim populizmom v smislu, to bo protipedofilski zakon.
Ja seveda, zdaj se vnaprej zgovarja na to, ker ve, da bo folk na takšne fore padal. Pod preprogo (oziroma kar tepih) pa lepo pometa bistvene spremembe Zakona.

Upam, da mu je tudi jasno, da volilci dveh tretjin, nimajo opranih možgan, kot je obtoževal v Omizju Perko.

Kako protipedofilski zakon? Zakon o šolstvu bo protipedofilski? Ne razumem.

Vlada naj neha delati usluge raznim in preraznim, ampak naj razmišlja v dobrobit vseh. Bo takoj malo bolj priljubljena.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Nisi edina, ki ne razumeš. Tudi jaz ne. V ta svoj novi predlog zakona je za minister zapisal tudi protipedofilski člen. Kar je seveda vredno vseh pohval, a zdaj se, pri pridobivanju podpore, sklicuje samo še na ta člen.
Pa saj ga poznaš kakšen je.

Jaz bi menila, da so vse šolske zakonodaje tudi protipedofilske in da nikomur ni v interesu, da bi se v šolah razpasla pedofilija. Skratka, nič novega to ni. Vsekakor pa protipedofilski členi sodijo v kazenski zakonik, ne šolski. In pravna podlaga za pregon pedofilov obstaja tudi že zdaj. Žal pa … Kot je obstajala pravna podlaga za to, da nekdo izgubi licenco, če nima ustrezno usposobljenih varnostnikov. Žal pa …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Mene bolj zanima kaj bo naredil Semolič.

Zakaj pa ne?
Če pa mu vsak, ki si domišlja, da ima kaj v glavi, meče polena pod noge na nekulturen in sramoten način. A zdaj se pa čudite???

Ljudje ste pa itak na volitvah pokazali, kaj so za vas vrednote.
Da o županskih volitvah in rezultatu v Ljubljani sploh ne govorim.
če ste zreli zgolj za banana republiko, jo boste pač dobili nazaj.
Bomo potem videli vašo rast plač pa penzij, gospodarsko rast in inflacijo, rast zaposlovanja, sposobnost pridobivanja evropskih sredstev, kraja družbenega premoženja se bo lahko končno elegantno dokončala-saj za to pa gre, a ne? Da o novinarskem blebetanju in podpisovanju slaboumnih peticij ne izgubljam besed.
Kar naj vam vladajo razni ropi, pa čudežni dečki, poročila bodo spet polna raznoraznih afer, ki seveda ne bojo nikoli dobile sodnega epiloga, vaši oboževanci pa se vam bodo (seveda z razlogom!) naširoko smejali s tv ekranov. Aja, zna se vam zgoditi, da boste med nabiranjem gozdnih sadežev naleteli na kako kost, nič ne de, vam je itak vseeno, čigava je in kako se je tam znašla!
Toliko, kot je v tem mandatu dobrega naredila Janševa vlada, ni bilo dobrega storjenega v Sloveniji v vsem obdobju od osamosvojitve naprej. Da o osamosvojitvi in resničnih akterjih sploh ne govorim, a nerodno bo, da bodo vaši otroci o tem nekoč vedeli več in resnico, vi, ki ste jo doživeli pa ne, ker nočete ali pa vam ni mar, kar je oboje enako tragično.
Kar uživajte še naprej v brezzveznem blebetanju in jogurt revoluciji, saj če človek dobro premisli, si v svoji samovšečnosti in kratkovidnosti take vlade niti ne zaslužite.
Žogca, ti pa poglej malo zaposlitvene oglase, če bojo na oblast prišli tvoji, ti mesto državne sekretarke ne uide.

New Report

Close