Kaj so vaši razlogi, da ne morete živeti skupaj s starši partnerja?
Ne razumem in nikoli ne bom, 11.09.2021 ob 19:25
Kaj so vaši razlogi, da ne morete živeti skupaj s starši partnerja? Kaj je tu tako narobe? Da bi si življenje uredile v že stoječi hiši, kjer so manjši stroški, je kosilo na mizi ob uri, obleke oprane in slikane? Zakaj je za ženske to, da se priselite k partnerjevim staršem tako večji problem, kot za nas moške?
Meni je moja rekla, da si ne želi živeti v hiši, kjer živi moja mama, češ da si želi svoje stanovanje, svojo kuhinjo in prostor, kjer bi sama prala perilo. Meni pa ne gre v glavo, zakaj se ne more sprostiti, ker za njo res naredi vse. Obleke ima oprane, zložene in slikane. Kosilo je kuhano. Pokaže ji vse, kar se bi lahko od nje naučila, navsezadnje je mnogo starejša od nje in bolj izkušena, ampak se mi zdi da njeno pomoč vedno vztrajno zavrača in ne vem zakaj, ko ima pred seboj polno zakladnico brezplačnih nasvetov. Celo tako skrbna je, da skrbi za to, kdaj imava zobozdravnika, celo naročiti naju ne bi bil problem k zdravniku, ampak moja ne dovoli, popolnoma popeni glede teh zadev… in da ne pozabim na to, da naju res vedno spomni na vse, kaj morava vzeti s seboj, ko kam odhajava. Marsikdaj bi pozabila vzeti dežnik s seboj, če naju ne bi opozorila. Če bi ji bilo vseeno za naju, tega zagotovo ne bi delala.
Resnično, zakaj ne morete sprejeti te pomoči in živeti skupaj s partnerjem in njegovimi starši? Prednosti so ogromne. Finančne kot prvo. Lahko veliko bolj uživava, kot bi uživala kje na svojem. Tako imava več časa, ki ga ne zapravljava za kuhanje in pranje oblek. Meni resnično ne bi bil problem živeti z njenimi, ampak trenutno je situacija takšna, da imava tukaj že prostor, kjer bi lahko bila.. zakaj bi se potem selila k njim?
Mamin sinko…Tvoja hoče na svoje ne pa pri tvoji mamci živet…svetuj ji naj gre….tebe naj pa še naprej mamica rihta
Ne razumem in nikoli ne bom, 12.09.2021 ob 14:45
Moja mami je zlata ženska, ki se je celo življenje žrtvovala zame. In za to ji bom vedno hvaležen. Ne poznam bolj močne osebe in bolj prijazne… je oseba na katero se lahko najbolj zanesem in ji najbolj zaupam. Zapustiti jo kar tako ne gre. Tega si ne zasluži. Po vsem tem, kaj je naredila zame.
Saj se vrjetno hecaš???
… ODRASTI… Po moje si še vedno s popkovino privezan na svojo mamo (ta se navadno prereže ob rojstvu), problem imaš tako ti kot tvoja mati, ki te je čustveno vezala na sebe in iz tebe naredila invalida. Zato nisi sam sposobn poskrbet za sebe, napimer se naročit pri zdravniku, vzet dežnik, ko ga bi mogoče potreboval, si kupit spodnjice, obrisat tazadnjo… Ko prideš v življenju do te točke, da izbereš življenjsko partnerico ( bi moral že te stvari obvladat), je le ta na prvem mestu, to sedaj ni več tvoja mamica in je zadnji čas, da pretrgaš popkovino, če ne ti več ni pomoči in raje ostani sam s svojo mamo.
Pojdi živet za 1 mesec k tastu in tašči ali še boljše eno leto pa boš potem povedla kako je to brez problema.
Povsem normalno je, da odrasli par gre živet na svoje, v tujini to starši vzpodbujajo. Lahko kupita stanovanje ali gresta najprej v najem ( še le takrat boš videl kako je fajn, ko se lahko sam odločiš kaj boš počel in ni mamica tista, ki bo povedala kaj je treba naredit) . Je pa res, da s tem pridejo tudi obveznosti, tvoja partnerka ni tvoja mama, sta enakovredna partnerja, ki morata oba prispevat kolikor lahko, tako finančno kot, da je delo razdeljeno (saj ti partnerka res ne rabi brisat riti)…
Ne razumem in nikoli ne bom, 12.09.2021 ob 18:37
Zakaj se vsem zdi, da gre za manipulacijo in ne za ljubezen? A vas noben ni imel tako rad, da bi vam v življenju kaj pomagal??
Zato, ker je manipulacija in ne ljubezen, ti pa si čustveni invalid. Vsaka (normalna) ženska zeli ob sebi h moškega, ne pa otroka v odraslem telesu, ki mu mamica tišči joško v usta on pa jo veselo sesa.
Mslim, da pri doloceni stsrosti vsi zelimo proc od doma in se ustalimo na svojem. Ce je tebi tako lepo zivet pri mami oz starsih, je boljse da sploh nimas punco, ker sploh nisi zrel zanjo. Tvoja zenska zeli bit samostojna, in hvala bogu da je tko, usa podpora njej, na njenem mestu bi isto reagirala.
Vsaka zenska zeli imeti svoj dom in biti samA gospodinja, tiste ki zivijo s partnerji pri starsih, pa ratajo kasneje take lenuhinje, da ko jo bos prosil da skuha pasto, ne bo znala, ker je bla vajena dobiti vse na gotovo, kar si verjetno ne zelis 🙂 dejta se malo pogovorit in dobit en kompromis, a ce punca ne zeli zivet s tvojo mamo, pac najdita stanovanje kot usi ostali pari in bosta bolj srecna:))
Zelo pohvalno za mlado dekle da zeli biti na svojem. Glede na vasa pusanja ste mamin sincek, ki ga mora vasa partnerka vzgojiti v svojega moza. Saj bo ona zivela z vami morda se takrat ko mamice ne bo. Je pa ja samo pohvalno da zeli sama skrbeti za vajino gnezdo, oblacila, hrano in se in še. Vasa naloga je da ji v tem pomagate in sodelujete ne pa da čakate na mamo.
Zato, ker zenske (kokr vidm za razliko od moskih) razumejo, da je treba odrasti in se osamosvojiti. Kr zaskrbljujoče, kakšen slavospev mami si napisal – sej razymem6, fajn je, da imas rad starse, ampak sori, od njih se je zaradi tebe in njih potrebno odcepit. Nikol ne bi mogla bit s takim tipom, ki tega ne dojame.
Stara tema, pa vendar.
Mamin sinko.
Razvadila te je do te mere, da misliš, da vama dela uslugo – ne, samo cankarjansko mamo igra.
Poleg tega, nisi več šolar, da bi te morala mama tako pedenati.
Tvoja punca ima prav, ko želi biti samostojna. Upam da bo kmalu ugotovila, da nisi sposoben prerezati popkovine in bo našla srečo drugje 😉