Mož zahteva od mene, da naredimo DNK test za najinega sina
Razočarana895, 01.09.2022 ob 15:57
Stara sva oba okoli 30 let. Poznava se še iz časov srednje šole, ko sva tudi začela hoditi.
Poročila sva se šele pred petimi leti, prejšnje leto pa sva dobila najinega prvega otroka – sina.
Pred parimi meseci pa mi je mož rekel, da me ljubi in da ve, da nikoli nisem varala, ampak da vseeno želi, da bi naredili test DNK, da bi bil 100 % prepričan, da je sin res njegov. Nato mi je to predlagal še nekajkrat.
Sem zelo razočarana nad njim, saj ga nikoli nisem varala, in ne vem, kaj naj storim.
Kaj mi predlagate?
Hvala vam za odgovore
Na izvidu dna bo pisalo 99% ujemanja..se vedno ne bo 100% preprican. Kaj zdaj?!
xxl182, 04.03.2024 ob 18:51
HA HA HA ČE NIMAŠ KAJ SKRIVAT NAREDI POFUKAN TEST. V ČEM JE PROBLEM?? a je kakšen problem? bi si rada pridobila čas? da boš premislila. da si najdeš stanovanje?? hahahaaha ja ja pičkica, tko je. že ve kakšna si. hahahahaha ojojojoj zdaj pa bo zanimivo. dolgi čas ti ne bo.
Tebi, debil, tud nikol ni dolgčas, ko se tak vžigaš na dve leti staro temo.
Seveda gre razumeti ženske, da so užaljene že ob sami ideji, ker pač implicira dvom v njeno zvestobo in s tem osebno integriteto, ampak ni to nič osebnega, gre za biološki prastrah moškega, v evolucijskem smislu je največji možni poraz, da nevede skrbiš za kukavičje jajce in namenješ vso svojo energijo in resurse za genetski material drugega samca. Ženske težko razumejo, kako močan je lahko ta biološki strah in kako obremenjujoč za moškega, če bi razumele, kaj se plete po moški glavi, bi lažje sprejele ideje o testih.
Ker obratno pač ni možno, moški ne more prinest domov dojenčka od ene druge in ga podtakniti svoji ženi, zato družbe povsod po svetu zgodovinsko drugače sankcionirajo moško in žensko nezvestobo, ker ima ženska nezvestoba lahko toliko hujše posledice.
Sej to se da drugače zapakirat, češ dejmo mi to stestirat, ziher je ziher, kdor dela, greši, napake se dogajajo tudi v porodišnicah, čisti računi, dobri prjatli.
Sem pa vseeno skeptičen do teh statistik, da je 30% otrok kukavičjih jajc se zdi nemogoče, sploh pa v Evropi, v tem kontekstu se pojavljajo zelo različni statistični podatki in je težko oceniti, kako zanesljivi in metodološko solidni so.