Naslovnica Forum Starševski čvek Ste vsi navdušeni nad veselim decembrom, lučkami, šopingi?

Ste vsi navdušeni nad veselim decembrom, lučkami, šopingi?

Ste vsi navdušeni nad veselim decembrom?
Meni je sicer super, da smo 25., 26, in potem 1. in 2. prosti. To mi je vsekakor super.
Ampak vse te lučke pa nakupovalna norija pa stojnice pa vse to mi gre pa kar malo na živce.
Se mi zdi, da se nabavlja kup neke krame, ki jo potem niti nihče ne rabi.
Občutek imam, da gre vse samo preko denarja, nekih bleščečih daril, ki jih pa potem človek niti ne rabi.
Pogrešam pa kaj vem: recimo sprehod nekje v naravi, v gozdu, v dobri družbi. V bistvu pogrešam to, da ljudje tako težko komu darujejo čas, ni jim pa problem biti ure in ure po trgovinah in nakupovat kramo.

Komaj čakam, da je mimo ta december.
[attachment=0]forum_100x100.jpg[/attachment]

Lučke me ne motijo, ker verjetno bi drugače umrla od vse te teme in zimske puščobe.
Trgovskim centrom se skrbno izogibam, všeč mi je pa vzdušje, ki je nekako bolj sproščeno, “decembersko” , ljudje so drugačni, vse je bolj prijetno.

komaj čakam , da mine ta direndaj. Kar zaboli me, ko napišejo, veseli december. Imam družino, nisem ravno brez denarja, veliko ga tudi nimam. Pač mora paziti, da me ne zanese. Pijača in jedača mi ne pomenita veliko, zato mi tudi ta direndaj ne pomeni veliko. Komaj čakam 7. januar, ko je dan čisto malo daljši, čisto malo in potem gre proti pomlati. To je to.
Eni imamo radi mir, drugi hrup, zabave. Opazujem ljudi, kako se veselijo. jaz imam tudi razlog, da se ne morem……Srečno

Obožujem december. Vzdušje, kuhančka, kako mi diši tisto kadilo v cerkvi, ogled lučk, enkrat v Lj, Mb, Ce, kak koncert konec leta, druženje s svojimi. Po trgovskih centrih se ne drenjam, gledam da do dvajsetega že nakupim, kar je potrebno in potem res na izi preživimo, gremo na kako sankanje, smučanje, malo naokoli pogledat še jaslice po cerkvah, pa zvečer na kako vožnjo po kaki vasi kako je okrašeno, meni in mojim otrokom je to zanimivo, prijetno, tudi če samo nos na šipi molim in ven gledam. Meni dejansko najljubši mesec, če je še božič bel, pa sploh. To je tisto ta pravo potem :-)))
Samo, da ni preveč pokanja, tega ne maram zaradi psa, saj ne da se boji, samo prijetno pa ni.

Obožujem veseli december ravno zaradi druženja, vzdušja itd. Nisem ljubiteljica daril sploh teh “prisiljenih” ne, ampak res pa imam rada da se gre npr. na sprehod čez mesto, na kuhančka,…
Že doma je čisto drug večer, ko se vse sveti in utripa, pa čaj pa topla odeja…

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Ne razumem, kajje tvoj problem?
Jah, pj pač na sprehod v naravo, če ti je do tega, tisti, ki mu je pa do šopinga, naj gre pa v šoping, ni tako?

Sem prav vesela decembra in lučk, čeprav grem v center glih ene 2x v celem mesecu, pa doma tudi komaj kaj okrasimo, ampak so mi lučke v mestu lepe, ker je popoldan hitro tema, pa vsaj tiste lučke malo razsvetlijo, da tema ni tako črna.
Za šoping mi je pa vseeno, ne hodim, se ne gužvam, komur paše, pa naj gre.
Za naravo mi je tudi vseeno, sprehajaj se, če ti paše, meni je premraz in se tega ne grem.

Ves čas samo jamranje in stokanje..

Pri moških saj razumem, ko se pritožujejo, ker so brez kavsa. Vi stare mamke pa vidite probleme v najbolj butastih stvari, kot da te kdo prisiljuje, da gledaš lučke in greš v šoping.

Seveda, to komentar boste prezrle, ker se ne odziva na vašo zblojeno iskanje pozornosti 😁😁

Tudi jaz mislim tako in sem vesela tvojega in predhodnih odgovorov. Ker se mi zdi, da je kar nekako moderno, da ti mora iti vse na zivce in je vse brez veze. Hkrati pa marsikdo od teh, ki jih decembrsko vzdusje tako zelo moti, do zadnjega leta po trgovinah in nakupuje. Meni je vsec praznicen utrip mesta, pa vec casa najdemo za druzenje s prijatelji ali z domacimi.

Mi je pa zanimivo v tej temi kako eni tako besnite in zmerjate ljudi. Pa menda ste tako navdušeni nad veselim decembrom. Zakaj morate potem takoj pljuvati in besneti? A eni res niste sposobni normalno odgovoriti?

Včasih mi je bilo všeč videti okrasitve in lučke, a šele v drugi polovici decembra, ne prej.
Letos ne, oče umira in nihče od nas ni pri volji se ubadati z okraševanjem, darili in podobnim.

Zato ker se glupiraš in ti gre na živce nekaj, kar je daleč od tega, da moraš delat ali gledat.
Zakaj ti gre potem ena taka stvar tako na živce? Daj nam razloži, prosim, mogoče bomo potem razumeli in ti prikimali.

Zato ker se glupiraš in ti gre na živce nekaj, kar je daleč od tega, da moraš delat ali gledat.
Zakaj ti gre potem ena taka stvar tako na živce? Daj nam razloži, prosim, mogoče bomo potem razumeli in ti prikimali.
[/quote]

Brez zamere, ampak res mi ni do tega, da bi se pričakala s tabo. Če te moja tema moti, je pač ne beri. Saj te nihče ne sili.
Pa lepo bodi in ne tako besneti, škoduje zdravju. Na monu ti pa itak nihče nič noče. Kdor ti gre na živce, ga pa preskoči.

Meni paše, sem zmerna pri nakupih in obdarovanju, podarjam uporabne reči, za darila meni vedno predstavim dovolj opcij, so pa vključene reči, ki mi prav pridejo, tako da krame pri nas ni. Doma nimam nikoli okrancljano, lučke po mestu pa me ne motijo, stojnice ravno tako ne.

Se strinjam s tvojo poanto – ne pa tudi s tem da bi komaj čakal, da mine. December mi je zelo všeč.
Vsak si lahko zase naredi, kot mu paše – zato naredim tako, da mi pa gremo na sprehode po naravi, si podarimo več časa (če ni kaj službenega vmes), gremo na sprehod zvečer po mestu brez nakupovanja krame, ležimo skupaj na kavču in gledamo filme, doma diši po cimetu, vaniliji in sem ter tja tudi spečemo piškote ali si naredimo doma kuhano vino… in s toplega gledamo ven.
Za ta letni čas – kaj bi hotel lepšega?

Vsak si December naredi oziroma ga vidi kot si ga sam želi.
Meni pomeni December zimski mesec, ko počiva narava in ko počivamo mi. Več je druženja ker imamo več časa.
Z veseljem grem v mesto na kuhano vino, kak koncert. Daril ne kupujem in ne hodim po trgovskih centrih.
Še posebno oa se veselim letošnjih praznikov ko bom po 15 letih prvič kar cel teden doma. V miru bom pripravila večerjo, pospravila, okrasila in si vzela čas tako zase kot za moje drage.

Meni je všeč vzdušje. Rada gledam lučke in novoletne okraske. V trgovinah nisem nič več, kot običajno. Tebi pa nihče ne brani, da hodiš na sprehode v naravo.

Jp, res je, babe se bolj ponujajo, ko imaj kakega kuhanca ali kratkega v riti. Edino samske možačaste usekanke so še nekajkrat bolj sikave in napadalne.😁

imam tega že dovolj…se vleče že en mesec….

Kdaj si pa se uspela naveličat, pri nas še začeli nismo, naslednji petek grem šele prvič v mesto pogledat lučke in probat kuhančka :)))

Kdaj si pa se uspela naveličat, pri nas še začeli nismo, naslednji petek grem šele prvič v mesto pogledat lučke in probat kuhančka :)))
[/quote]

Jaz sem tudi že vsega sita. Okrašeno je že od 1. novembra, povsod ponujajo novoletna darila. To bo trajalo še skoraj cel mesec. V mestu sem lučke videla že parkrat. Večkrat grem iz službe skozi center.

Zakva se tlelele gre? Veseli december??? Sorči pojma nimam kaj je to, niti me ne zanima! 😉

Vsa ta norija, nakupovanje, kič in neko vsiljeno navdušenje, ki ga itak vsiljujejo že od novembra, mi ni všeč. Nakupovalni centri mi grejo na bruhanje. Pogrešam način, kako smo praznovali v mojem otroštvu. Vse umirjeno, brez pretiranega blišča, vse bolj v krogu družine, lučke se je prižgalo šele tik pred božičem. Nobenih pojedin, lepo domača potica in to je to. Mama je pekla, otroci smo z očetom delali jaslice, potem smo skupaj zapeli kako pesmico ob jaslicah. Seveda je bilo doživetje, ko smo ugasnili luči in so gorele samo lučke na drevescu. Skupaj smo šli k polnočnici. Tisti dan so bile risanke na božično temo. Skratka, skromno, toplo, brez rompompoma, z družino. Danes je vse preveč noro.

Za razliko od zafustriranga,primtivnega in nergaškega žleht folka na Monu,se decembra vsako leto veselim. Pa nimam denarja,sem na socialki.Tako da mi darila in keš niso sploh point. Veselim se ga ko pride,že 1.12 okrasim vse,v pričakovanju pričakujem in praznujem Miklavža (tudi samo s čokolado je čist ok),božič mi je čaroben,vedno naredim večerjo,potrudim se da je nekaj dobrega,za božič sem obvezno doma,ker je to družinski praznik,za novo leto sem cela party razpoložena in vesela.. Da,vsako leto z veseljem pričakam december,vsako leto mi je magičen. Tudi doniram,darujem,in širim pozitivo. Idelano je,ker je tako magičen,tako pompozen,da pride samo na vsakih 12 mesecev in kot zadnji mesec v letu je bombastično. December you are the last one,be the best one 🙂

V vseh pogledih. Mene moti, da se pretirava z luckami zunaj, pa na stengah, pa na oknu, seveda na jelki svetijo in utripajo po tri razlicne.
Daril en kup, 101 bombonjere, vino, pa 101 cestitke.
Vse mora biti v pravilni barvni kombinaciji, prt, serveti, ah obup. Pa se vecna dilema s bozicnim kosilom ali vecerjo, jedilnik za Novo leto 🙁
Meni najljubse bi bilo, prebrati knjigo, enga kuhancka in da mine ta cirkus potrosniski.

Praznicni december je narejen zame, edino kar me moti, je to, da prehitro mine! Lučke, okrasitev, jaslice, to je zame. Sem pa takšna že od malega, sem okrancljala stanovanje že v vrtcu, zdaj pa korakam proti 40 im in me še kar ne mine. Šopingi so mi solicer odveč, ampak ok, dokler so tu otroci, gre tudi to skozi. Vesel praznični mesec vsem.

New Report

Close