Igralec iz priljubljene serije obtožen spolnega napada

23. januar 2023

Igralec iz priljubljene serije obtožen spolnega napada

23. januar 2023
Foto: Profimedia

Znani igralec Percy Hynes White si je po obtožbah, ki so prišle na plan, deaktiviral svoja družbena omrežja.

Ker je bila serija Wednesday tako uspešna na pretočnem velikanu Netflix, so se seveda mnogi oboževalci začeli tudi podrobneje ukvarjati z glavnimi igralci te serije. Eden od teh mladih zvezdnikov, Percy Hynes White, pa se zdaj sooča s pravo polemiko, potem ko se je oglasilo več žensk, ki so ga obtožile spolnega napada. White je v odgovor na obtožbe že onemogočil svoje komentarje na Instagramu in deaktiviral svoj Twitter profil.

Kaj točno se dogaja?

Obtožbe zoper Whita prihajajo od več žensk, ki trdijo, da so ga poznale, ko je hodil v šolo v Torontu, in trdijo, da je imel igralec med 17 in 20 let, ko so se zgodili incidenti.

Obtožbe so se začele vrstiti, ko je uporabnica Twitterja @milkievich objavila zaporedje tvitov, v katerih je trdila, da White in njegovi prijatelji pogosto organizirajo zabave z izrecnim ciljem izkoriščanja žensk.

Trdila je, da bodo “povabili ženske, za katere so mislili, da so ‘hude’, da bi jih lahko dovolj napili, da bi seksali z njimi.”

Nadaljevala je s trditvijo, da jo je White “napadel”, ko je bila na eni od teh zabav “preveč pijana”, in dodala tudi, da ima zoper njega “obtožbe o posilstvu”. Več podrobnosti o teh obtožbah ni navedla. Trdila je tudi, da je to v preteklosti počel drugim ženskam.

Odkar je objavila te obtožbe, je začelo prihajati še več zgodb.

“Boli videti tega moškega v javnosti in kako ga občuduje na sto tisoče mladih deklet,” je ena oseba zapisala na Twitterju. “V svoji kleti me je pustil biti posiljena, in ko me je zaradi tega poklical, ga je najbolj skrbela policija in ne, ali sem v redu.”

“Bil sem v bližini njega in njegovih prijateljev med odraščanjem in imel sem več deklet, ki so mi povedala, kakšne grozne stvari jim je naredili,” je dodala druga oseba.

Foto: Profimedia

Zdi se, da je imelo po odločitvi @milkievich, da prekine molk, več ljudi pripravljene zgodbe, ki naj bi podpirale trditve, ki jih je podajala. @milkievich je spodbudila druge uporabnike, naj te zgodbe vzamejo resno, in dodala, da je Percy “serijski” napadalec.

White obtožb (še) ne komentira

Po valu obtožb na Twitterju, ki je vključeval tudi več posnetkov zaslona ljudi, ki Whitu pošiljajo sporočila, se zdi, da je igralec omejil komentarje na svoje objavena Instagramu. To je bilo morda storjeno, da bi uporabnikom preprečili nadaljnje širjenje teh obtožb po spletu, vendar je bilo morda prepozno.

White ni izdal nobene izjave v odgovor na obtožbe, vendar se zdi jasno, da trenutno pripravlja nekaj v tem smislu. Te obtožbe so dovolj številne, da verjetno zahtevajo odgovor.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close