Kaj pa, če bi letos namesto jelke postavili smrečico iz pampaške trave?

13. december 2021

Kaj pa, če bi letos namesto jelke postavili smrečico iz pampaške trave?

13. december 2021
Avtor: Instagram

Božična jelka iz pampaške trave je letos pravi hit.

Pampaška trava je ena najbolj priljubljenih idej za opremljanje doma, o kateri so se spraševali tudi uporabniki foruma Starševski čvek. Od jeseni, ko pride njen čas, je vidna na vsakem vogalu, saj se odlično poda tako v zunanjosti kot notranjosti. Če ste mislili, da je s prihodom zime njen čas minil, se motite. Pampaška trava se lahko namreč čudovito prelevi tudi v božično drevo!

Najdete jo lahko v različnih vrtnih centrih, kjer prodajajo tako naravne kot umetne, pa tudi v različnih barvnih odtenkih (od srebrno bele, svetlo rumene, pšenične in celo različice z rožnatim tonom).

Pampaška trava zaradi velikosti (v naravi zraste kar do treh metrov) in košatosti deluje precej dramatično, kar je ravno tisto, kar iščemo v božičnih drevescih. V decembru bo tako zasijala kot glavna zvezda vsakega doma.

Vaš dom lahko krasi več let!

Kot notranji okrasni element zdrži več let, vendar pa nekateri opozarjajo, da je lahko videti neurejeno, za kar pa so našli rešitev: lak za lase. Če boste travo z njim popršili enkrat na leto, boste preprečili tudi osipanje. Tako vam praznikov ne bo polepšala samo enkrat, ampak večkrat.

Poleg tega, da jo lahko uporabite kot božično drevo, lahko iz nje ustvarjate tudi praznične venčke ali pa jo uporabite kot dekoracijo pri zavijanju daril.

Še več idej, kako s pampaško travo okrasiti dom, boste našli na Instagramu:

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close