Kako doma ustvariti sproščeno fen frizuro?

06. maj 2023

Kako doma ustvariti sproščeno fen frizuro?

06. maj 2023
Foto: Instagram

Uspelo vam bo z nekaj zelo preprostimi triki in izdelki.

Poletje je vse bližje, kar se najbolje vidi po lahkotnih modnih kombinacijah, ki so začele osvajati ulice, pa tudi po lepotnih trendih, ki se počasi prebijajo v vrh priljubljenosti. Čeprav so nekateri izmed največjih trendov pričesk še vedno prisotni – frufru, bujni valovi in ​​XXL volumen v vročih mesecih še zdaleč niso enostavni za vzdrževanje.

Zato ne preseneča, da so najbolj priljubljene pričeske tiste, ki izgledajo, kot da so šele napol narejene. Ena takšnih je t. i. ‘undone blowout’ oziroma fen frizura, ki je bistveno bolj sproščena od svoje strožje sestre.

Foto: Instagram

Odkar je luč sveta ugledala najsvetlejša zvezda na lepotnem nebu – oblikovalec za lase Dyson Airwrap, so mega voluminozne pričeske povsem zavzele TikTok, Instagram in ulice po vsem svetu.

Matilda Djerf je postala absolutna avtoriteta, ko gre za lase, s pričesko, ki neustavljivo spominja na Farrah Fawcett in supermodele iz 90. let, kot je Cindy Crawford. A ne glede na to, kako zelo obožujemo tak videz, dejstvo je, da volumen in visoke temperature ne gredo skupaj.

Foto: Instagram

Navdih iz 70. let

Ko dnevi postajajo toplejši, vidimo, da se vedno več slavnih lepotic odloča za bolj umirjene stile v slogu retro vzdušja 70. let.

Ena takih je ‘nedokončana’ fen frizura, ki še vedno ohranja eleganco klasičnega feniranja, vendar razkošne valove, polne življenja, zdaj nadomesti bolj sproščena tekstura. Volumen se večinoma ohrani na temenu, konice pa odlikujejo mehkoba in bolj naraven videz.

Foto: Instagram

Kako ustvariti sproščeno fen frizuro?

Najprej na celotno dolžino las nanesite izdelke, ki bodo lasem dodali težo, nato pa jih posušite s fenom, pri čemer se osredotočite na korenine, da dodatno dvignete temen. Preostale lase zgladite s srednje veliko okroglo krtačo, ko jih ukrotite, pa lase navijte na navijalke na ježka. Zavijte jih stran od obraza, nato pa jih poškropite z lakom za lase. Počakajte pol ure.

Foto: Instagram

Poleg feniranja korenin in uporabe navijalk, je ključni korak za dosego tega videza česanje las po odstranitvi navijalk, saj s česanjem dosežete sproščen, naraven in rahlo valovit videz.

Priporočljivo je česanje z glavnikom s širokimi zobmi. Ko ste z videzom zadovoljni, je dovolj, da lase še malce poškropite z lakom, da bo pričeska čim bolj obstojna.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close