Kako preživeti valentinovo, če ste samski?

05. februar 2023

Kako preživeti valentinovo, če ste samski?

05. februar 2023

Dejstvo je, da biti samski na ta veliki dan zaljubljencev ni nič takega. 

Toda, če ste velik romantik in si želite nekaj namigov, kako proslaviti dan ljubezni, navkljub vašemu samskemu staležu, potem ste kliknili na pravi članek.

Za začetek moramo povedati, da dejstvo, da ste samski prav na ta dan v letu, ne spremeni ničesar. Partner ne definira vaše privlačnosti ali vrednosti. Ne glede na to, ali ste samski, ker si preprosto želite biti samski (ja, to je lahko tudi zavestna odločitev!), ste ravno sveže samski in prebolevate bivšega ali pa ne veste, kakšna je trenutna situacija, saj ste “benchani” – prav nič niste čudni, če ljubezen praznujete sami ali s prijatelji! 

Kakšne so torej vaše možnosti? Če vam gre ta dan iz različnih razlogov zgolj na živce, ga seveda lahko mirno ignorirate. Če pa imate radi romantiko in si želite razlog za druženje in praznovanje, potem ga praznujte.

Naštevamo deset predlogov, kako praznovati valentinovo v lastni družbi ali v družbi vaših najbližjih. 

1. Preizkusite tiste recepte, ki jih shranjujete za kasneje

Foto: Instagram @anastasia_volkova

Gotovo imate zbirko receptov s TikToka ali Instagrama, za katere pravite, da jih boste nekoč preizkusili. 14. februar je zagotovo najboljši dan, da se jih končno lotite. Organizirajte si prijeten večer, skuhajte nekaj, pri čemer se vam že dolgo cedijo sline, ter si privoščite kozarec vina ali svoj najljubši koktejl. 

2. Peljite se na večerjo

Samo zato, ker ste samski, še ne pomeni, da ne morete na romantično večerjo v restavracijo. Rezervirajte si mizo, lepo se oblecite in naročite, karkoli si želite. Privoščite si tisto, kar si zaslužite.

3. Načrtujte galentinovo

Čeprav ste samski, to ne pomeni, da morate dan preživeti sami in povsem izolirani od sveta, za katerega se zdi, da je že stoodstotno poparčkan. Tudi če so vaši prijatelji v zvezah, še ne pomeni, da se nimajo časa družiti.

Načrtujte galentinovo in ga praznujte s prijatelji. Pijte koktejle, jejte prigrizke in dan preživite z mislijo, kako zelo cenite ljudi okoli vas. 

Foto: Instagram @anastasia_volkova

4. Pokličite prijatelja ali sorodnika

Kolikokrat ste že rekli: “Enkrat se morava slišati!” Ali pa “Dajva se dobiti na kavi!” in nato pozabili na izrečeno ali pa iz takih ali drugačnih razlogov niste prevzeli pobude? Valentinovo je idealen dan, da res pokličete ali pa se dobite z ljudmi, s katerimi se niste slišali že dlje časa. 

5. Pojdite na zmenek

Čeprav naj bi ta prispevek govoril o tem, kaj početi na valentinovo, če ste samski, zmenek morda ne zveni kot najbolj očitna izbira, toda pojdite na večerjo ali pijačo z nekom, ki je ravno tako samski in brez načrtov za ta dan. 

Foto: Instagram @louisegrrd

6. Lotite se novih aktivnosti

Pojdite na kuharski tečaj, jezikovni tečaj ali pa v fitnes. Počnite nekaj, kar že dolgo časa načrtujete, osredotočite se nase in energijo usmerite v učenje novih stvari.

7. Šoping terapija

Nobenega stresa zaradi kupovanja daril za druge! Privoščite si nakupovalno terapijo in kupite nekaj zase. Lahko gre za oblačila, makeup, čevlje ali pa šopek rož, za katerega veste, da vas bo razvedril.

Foto: Instagram @sincerelyjules

8. Če ne veste, kaj početi, poglejte na svoj seznam novoletnih zaobljub

14. februar je še vedno začetek leta in nikar ne pozabite na zaobljube in cilje, ki ste si jih zadali. V primeru, da ne veste, kaj bi počeli, se spomnite na ta seznam in ga začnite izpolnjevati. 

9. Čiščenje

Je še kaj bolj terapevtskega od sesanja ali pomivanja kopalnice? Četudi še ni pomlad, se lahko lotite pospravljanja in čiščenja stanovanja, medtem ko poslušate svoj najljubši podcast ali pa imate v ozadju prižgano najljubšo serijo. Za nagrado si naročite večerjo in proslavite produktiven dan in čisto stanovanje. 

10. Imejte povsem običajen dan

Navsezadnje je valentinovo lahko tudi povsem običajen torek. Držite se utrjene rutine in ignorirajte vse, kar je povezano z valentinovim. Včasih je to najboljši način, da se izognemu žalosti in razočaranju, včasih pa nam preprosto ni mar za takšne stvari. 

Da se izognete morebitnemu navalu valentinovih objav, lahko pazite tudi na svojo uporabo družbenih omrežjih, na katerih lahko predvidimo povečano število objav, ki prikazujejo zaljubljene pare na valentinovih zmenkih in aktivnostih. 

Foto: Instagram @brunechocholat

Navsezadnje pa si zapomnite, da je valentinovo zgolj en dan v letu (razen če praznujete tudi slovensko gregorjevo). Tudi ta dan ima zgolj 24 ur, ki so zelo skomercializirane. Opomnite se tudi na morebitne pretekle dneve ljubezni in ljudmi, s katerimi ste jih preživeli. Razmislite, zakaj so se stvari končale in da vam je bolje, če ste sami, kot pa z nekom, ki vas ne ceni. 

Povsem normalno je, da razmišljate o tem, kako je parom lepo, toda sosedova trava ni vedno bolj zelena od vaše. Osredotočite se nase in svoje potrebe postavite na prvo mesto.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close