Ljubljana bo zaživela v barvah in ob zvokih ulične umetnosti

19. junij 2023

Ljubljana bo zaživela v barvah in ob zvokih ulične umetnosti

19. junij 2023
Foto: Instagram @alternativeljubljana

Prestolnica bo od 26. junija do 2. julija v okviru alternativnega festivala ulične umetnosti Ljubljana Street Art Festival odeta v številne barve, ki jih bo dopolnjevala zanimiva glasbena spremljava.

Odkrijte očarljivo sinergijo med ulicami, umetnostjo in akademsko sfero na festivalu ulične umetnosti Ljubljana Street Art Festival.

Dogodek ulične umetnosti že od leta 2019 prikazuje dinamično združitev stenskih poslikav, vodenih sprehodov, ustvarjalnih delavnic, razstav, koncertov in predavanj. Sedemdnevni festival je namenjen lokalni sceni ulične umetnosti in slavljenju ustvarjalnega izražanja v urbani krajini.

Foto: Profimedia

Festival si letos nadeja osvetliti trajnost v povezavi z ulično umetnostjo in se osredotoča na to, kako družbena, kulturna, ekonomska in okoljska trajnost vzpodbujajo stičišča med raziskovalci, konzumenti, oblikovalci in podporniki ulične umetnosti. Dogodki se bodo odvijali na različnih prizoriščih po Ljubljani, večina od njih v AKC Metelkova mesto.

Foto: Instagram @alternativeljubljana
Foto: Instagram @alternativeljubljana

Za grafično podobo letošnjega festivala, katerega glavni organizator je Inštitut za urbana vprašanja (INURB) v koprodukciji s Kinom Šiška, je poskrbela Linda Söderholm.

Med dogodki, ki so z izjemo klubskih vsi brezplačni, ne spreglejte otvoritve festivala z razstavo Merzuk “Out of Time”, Piece of cake poslikave murala z Vrtcem Vodmat, simpozija Ulična umetnost in trajnost ter Graffiti Jam Session celodnevne skupinske poslikave “Abeceda”.

Foto: Instagram @alternativeljubljana

V času festivala se boste lahko udeležili še številnih ustvarjalnih delavnic, koncertov, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji rolk. Festivalsko dogajanje bo otvorila poslikava Juliana Herrerosa z naslovom Izvir, zadnji dan ulične umetnosti pa bo na skrivni lokaciji potekala otvoritev razstave “Hidden in the Underground”.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close