Met Gala 2023: najbolj opazni lepotni videzi

03. maj 2023

Met Gala 2023: najbolj opazni lepotni videzi

03. maj 2023
Nicola Peltz (Foto: Profimedia)

Na največjem modnem dogodku leta so zvezdnice izbrale precej predvidljive in zadržane lepotne videze. Še najbolj so izstopali nohti in dodatki v laseh.

Mačje oči

Le kako naj ne bi večina stavila na mačje oči! Modni oblikovalec Karl Lagerfeld, kateremu je bil posvečen letošnji Met Gala dogodek, je bil namreč velik ljubitelj mačk, predvsem svoje Choupette.

Na rdeči preprogi smo videli kar nekaj mačjih oprav, med katerimi je tematiko mačk najbolj dobesedno vzel v mačji kostum oblečen Jared Leto.

Nicola Peltz (Foto: Profimedia)

Zvezdnice so se domačim ljubljenkam poklonile predvsem z mejkapom v stilu mačjih očes. Nicola Peltz, Emily Ratajkowski in Dua Lipa so izbrale nežnejši videz, medtem ko sta manekenka He Chong in igralka Vanessa Hudgens izbrali opaznejšo različico videza mačjih oči.

He Cong (Foto: Profimedia)
Emily Ratajkowski (Foto: Profimedia)
Dua Lipa (Foto: Profimedia)
Kerry Washington in Vanessa Hudgens (Foto: Profimedia)

Poleg Jareda se je v mačko po vzoru muzikla Mačke in v stilu njenega imena odela Doja Cat. Mačje oči so bile poleg drzne obrazne protetike v obliki mačjega smrčka kljub dolgim umetnim trepalnicam skorajda neopazne.

Raperka je nosila mačji kombinezon znamke Oscar de la Renta, ki je obsegal še pokrivalo z mačjimi ušesi. Sprašujemo se le, ali je umetnikom ličenja zmanjkalo časa, saj so do popolnega videza manjkale le še brčice.

Doja Cat (Foto: Profimedia)

Monokromatska manikura

Enakih barv kot celoten večer in večina modnih videzov so bili (večinoma) tudi nohti zvezdnic. Erykah Badu je izbrala kombinacijo prozornih in turkizno modrih umetnih nohtov, Doja Cat je v mačjem stilu nosila nohte v obliki mačjih krempljev, še najbolj drzna pa je bila pri izbiri Rita Ora, ki je črnim nohtom in okrasnim kamnom dodala dolge okrasne verižice. Njen videz je ustvarila priznana umetnica za nohte Naomi Yasuda, navdih zanjo pa je bila Chanelova ogrlica.

Erykah Badu (Foto: Profimedia)
Doja Cat (Foto: Profimedia)
Rita Ora je izbrala nakit za nohte s perlami (Foto: Profimedia)

Belo barvo laka za nohte in sončna očala sta izbrali pevka Rihanna, ki je nohte okrasila s cvetom kamelje, simbolom znamke Chanel ter igralka in televizijska osebnost Lala Anthony. Lepotni dvoboj v drznosti, a toliko manj v elegantnosti, je osvojila Rihanna.

Rihanna (Foto: Profimedia)
Lala Anthony (Foto: Profimedia)

Dodatki v laseh

V primerjavi s preteklimi leti, so s pričeskami, predvsem pa dodatki v laseh, zvezdnice nekoliko razočarale. Pokrival z izjemo Jennifer Lopez in Florence Pugh skorajda nismo videli.

Manekenka Sora Choi in pevka ter tekstopiska Tems sta izbrali obroč za lase z obrazno mrežico, Sienna Miller in Cardi B sta s kamenčki okrasili prečko, trakove v laseh pa sta med drugimi nosili Janelle Monae in Phoebe Bridgers.

Sora Choi (Foto: Profimedia)
Jennifer Lopez (Foto: Profimedia)
Tems (Foto: Profimedia)
Sienna Miller (Foto: Profimedia)
Cardi B (Foto: Profimedia)
Janelle Monae (Foto: Profimedia)
Grace Elizabeth (Foto: Profimedia)
Phoebe Bridgers (Foto: Profimedia)

Pomladna svežina v rožnatem

Nič kaj drzna, a vsekakor elegantna izbira rožnate barve je predvladovala pri večini zvezdnic. Nam so bili najbolj všeč subtilni dekliški videzi, ki so jih nosile manekenka Karlie Kloss (na Met Gala je razkrila, da pričakuje drugega otroka), Madelyn Cline, Kendall Jenner in igralka Sydney Sweeney. Zvezdnico serije Evforija in Beli lotos, ki je postala obraz parfuma Armani My Way, je naličila vizažistka slavnih Melissa Hernandez

Karlie Kloss (Foto: Profimedia)
Madelyn Cline (Foto: Profimedia)
Kendall Jenner (Foto: Profimedia)
Sydney Sweeney

V stilu starega Hollywooda

S pričesko in mejkapom v stilu starega Hollywooda so navdušile Lily Collins, Amanda Seyfried ter Margot Robbie, ki je glavna zvezda prihajajočega filma o sloviti plastični punčki Barbie.

Lili je za inspiracijo izbrala petdeseta leta, Amanda pa dvajseta. Margot je svojo naravno lepoto poudarila z minimalističnim stilom slovitih supermanekenk iz devetdesetih, ki sta ga ustvarila Pati Dubroff in Bryce Scarlett.

Lily Collins (Foto: Profimedia)
Amanda Seyfried (Foto: Profimedia)
Margot Robbie (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close