Pozabite na rdeče zastave in se osredotočite na tiste bež

03. junij 2023

Pozabite na rdeče zastave in se osredotočite na tiste bež

03. junij 2023
Foto: Pexels

Vsi imamo v glavi nek seznam stvari, ki nas odbijajo ali pa nam sporočajo, da nam potencialni partner ne ustreza, na drugi strani pa prav tako seznam stvari, ki jih iščemo. Toda svet ni črno-bel, oziroma v tem primeru, rdeče-zelen. 

Nekatere odbijajo zelo specifične stvari, ki obenem nakazujejo na stvari, ki so v razmerju pomembne. Moški, ki spi na postelji brez posteljnega okvirja – absolutno red flag oziroma rdeča zastava. Nevljuden do natakarjev? Stran s takim. Na drugi strani imamo zelene zastave, ki predstavljajo stvari, ki si jih v partnerju želimo.

Ljudje imamo vseeno ogromno navad, ki niso zares dobre ali slabe. TikTok jih je označil za bež zastave oziroma beige flags, uporabniki platforme pa z veseljem delijo navade, ki so pod to umeščene. Izraz ima tako dve plati in lahko opisuje nekoga, ki je rahlo dolgočasen ali pa na nek način poseben, z lastnostmi ali navadami, za katere bi bilo včasih bolje, da jih ne bi imeli, toda niso zares slabe ali negativne, še manj pa dolgočasne.

Foto: Pexels

“Če kot Chandler iščete svojo Monico … vaše razmišljanje ne gre globlje od tega”

V primeru, da partnerja še iščete in del vašega življenja predstavlja drsanje po aplikacijah za zmenke, vam predstavljamo nekaj stvari, ki bi lahko dvignile bež zastave. Mednje sodijo fotografije, ki so izključno selfiji, njihovi hobiji so fitnes, popoldanski počitki, sprehod s psom in tako dalje. Gre za običajne stvari, ki jih počne vsak. Prav tako pod bež zastavico sodijo reference na TV-romance iz klasičnih serij, kot so Prijatelji in Pisarna. Oni seveda kot Chandler iščejo svojo Monico in kot Jim iščejo svojo Pam.

Če na vprašanje “kaj je tvoj jezik ljubezni” odgovorijo s “sarkazem” … okej, prvič, to ni zares jezik. Vsi, ki jasno in glasno izražajo, da so najbolj sarkastične osebe na svetu, po vsej verjetno niso preveč odrasli ali zabavni. 

Foto: Pexels

V bež kategorijo prav tako sodijo ljudje, ki iščejo “nekoga, s katerim bi lahko šli na dogodivščine”. O čem točno govorimo? O izletih, pohodih, potovanjih po najbolj nevarnih državah sveta ali preizkušanje nove kavarne v mestu? Definicija dogodivščin je za vsakega posameznika drugačna in bodimo specifični. 

Na aplikacijah torej iščemo ljudi, ki nas pritegnejo, ki so morda zabavni, na nek način zanimivi. Nekdo, ki se opiše na najbolj nevtralen (khm, dolgočasen) način, nas morda ne bo takoj odbil, toda obenem nas tudi ne pritegne.

Bež zastavice v razmerjih znajo biti precej posebne

Na TikToku uporabniki delijo najbolj običajne in hkrati nenavadne navade svojih partnerjev: “Bež zastava moje punce je ta, da nikoli ni 100-odstotno zdrava. Vedno je “glava me boli” ali pa “trebuh me boli” ali pa “moj mezinček na levi nogi me boli”. Nikoli ni brez kakršnihkoli zdravstvenih težav,” je čez video svojega dekleta zapisal njen partner. 

@h.j.gibbo Anyone else’s girlfriend broken @Lola May #fyp #couple #beigeflag ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes
@popomatys But I NEED to know every single details 😭 #beigeflag #boyfriend ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

“Bež zastava mojega fanta je to, da je tako neobremenjen, da nikoli ne vpraša za podrobnosti. Njegov najboljši prijatelj se je razšel s svojo punco. Zakaj? Ni vprašal. Njegova sestra je dobila novo službo. Kje? Ne ve,” je objavila druga TikTokerka.

@colecarterr whats my beige flag @rachel #beigeflag #funny #boyfriend ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes
@michelleyam0 And it works every time #beigeflag ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

Trend je tako priljubljen, da ima na TikToku že skoraj tristo milijonov ogledov, število pa še narašča. Bež zastavice so namreč lahko za nekoga dolgočasne ali precej posebne, v vsakem primeru pa čisto simpatične. Pokažejo, da bo prava oseba sprejela naše posebne navade in nas sprejela takšne, kot smo. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close