Linda Evangelista razkrila nasilje v zakonu: "Pri miru je pustil le moj obraz"

21. september 2023

Linda Evangelista razkrila nasilje v zakonu: "Pri miru je pustil le moj obraz"

21. september 2023
Foto: Profimedia

Legendarna supermanekenka je v novem dokumentarcu odkrito spregovorila o zakonu z zloglasnim šefom Elite Model Management, v katerem ni manjkalo nasilja.

Na Apple TV+ je prišel dolgo pričakovani dokumentarni film The Super Models, ki ponuja ekskluzivni vpogled v kariero največjih supermanekenk vseh časov: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linde Evangelista in Christy Turlington.

Foto: Profimedia

Dokumentarec prikazuje zakulisje njihovega delovanja in med drugim razkrije tudi, da je bil zakon Linde Evangelista, ki je bila šest let poročena z zloglasnim šefom Elite Model Management, vse prej kot idiličen. Gérald Marie jo je namreč več let zlorabljal, “pri miru je pustil le moj obraz, tisto, kar je prinašalo denar,” je razkrila v dokumentarcu.

Ob tem je še dejala: “Lahko je govoriti o tem, da je treba iz nasilne zveze oditi, težje pa je to storiti. Vem, kako je to, ker sem to preživljala. Ne gre le za to, da rečeš: ‘Hočem ločitev.’ Ni tako preprosto.”

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Opogumile so jo druge ženske

A Linda ni edina, ki ga je obtožila spolnih zlorab ali posilstva: pred tremi leti se je s podobnimi zgodbami oglasilo več kot deset žensk, med njimi tudi nekdanja supermanekenka Karen Mulder, med posiljenimi naj bi bile tudi mladoletnice.

Francoske oblasti so proti Marieju sicer sprožile preiskavo, a so jo letos opustili, ker so obtožbe zastarale, Marie pa obtožbe ves čas odločno zavrača.

Mari je bil ena najpomembnejših osebnosti v svetu mode. (Foto: Profimedia)

Linda je v dokumentarcu povedala, da so jo prav te ženske spodbudile, da je tudi sama razkrila zlorabe iz zakona z Mariejem: “Njihove besede so mi zlomile srce. Želim si, da bi bilo pravici zadoščeno. Rada bi, da bi takšni kreteni dvakrat razmislili o svojih dejanjih, da bi jih postalo strah, rada bi, da bi ženske vedele, da niso same.”

Marie je sicer več kot tri desetletja veljal za eno najpomembnejših osebnosti v svetu mode.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close