TikTok je prevzela estetika, ki je nadomestila ‘vanilla girl’

19. april 2023

TikTok je prevzela estetika, ki je nadomestila ‘vanilla girl’

19. april 2023
Foto: Instagram @softgirlaesthetic

Ta nov način oblačenja in ličenja opisuje dekleta, ki imajo rade pastelne in rožnate odtenke. Na TikToku ima že skoraj 200 milijonov ogledov.

Čas je, da se ‘vanilla girl‘ umakne, saj je letošnjo pomlad čas za ‘soft girl’. ‘Soft girls’ oz. mehka dekleta od glave do peta nosijo pastelne barve, preko rožnatih lic si rišejo umetne pege in nosijo nostalgične lasne sponke v obliki metuljčkov.

Estetika mehkega dekleta, ki je do danes zbrala več kot 179,8 milijona ogledov, je najnovejši trend, ki je zajel internet, v njem pa se skriva veliko več, kot se zdi na prvi pogled.

Kaj točno je estetika ‘soft girl’?

Videz je namerno nadvse ženstven in dekliški. Praznuje vse, kar je dekliško – pomislite na volančke, pentlje in pastelne barve, ki črpajo navdih iz lutk Bratz, nostalgične mode in lepote iz Y2K (trendi iz leta 2000), stripov manga in kulture Kawaii (t. i. japonska kultura “ljubkosti”). Pričakujete lahko veliko rožnate barve, biserov, lasnih dodatkov in cvetličnih motivov.

Foto: Instagram @sofgirlaesthetic

Pevka Ariana Grande je pravzaprav najboljša predstavnica za nežna dekleta po vsem svetu: je seksi, a sladka, priznava svojo ženstvenost, hkrati pa je močna predstavnica v glasbeni industriji. Z drugimi besedami, ‘soft girl’ je opolnomočena različica prikupne deklice iz soseske – ali pa odštekana Disneyjeva princesa.

@mocatccinooo Woops my hair woke up wild sorry #fypシ #foryou #softgirl #cute #kawaii #cuteoutfits #outfitsinspo #outfitideas #styleinspo #softgirlaesthetic ♬ i like you have a cupcake_fish hooks – ___

Glavne predstavnice ‘soft girl’ estetike so tudi Taylor Swift, lik Blair Waldorf (igrala jo je Leighton Meester) iz serije Opravljivka, Sydney Sweeney v rožnati opravi na podelitvi MTV Movie and TV Awards in pa tudi njen lik Cassie Howard iz serije Evforija, ki je nagnjen k rožnati šminki in kratkim puhastim pleteninam.

Ko smo že pri tem, modni navdih mehkega dekleta se nagiba k odrezanim topom, oblekam s puhastimi rokavi in jopicam v kombinaciji z debelimi belimi supergami, klobukom in ultimativnim Y2K dodatkom: baugette torbico. V prostem času pa posežejo tudi po prevelikem puloverju s kapuco z mehko teksturo.

Tako so ‘soft girls’ v svoji izbiri oprav in barv veliko bolj divje od ‘vanilla girls’, a še vedno sprejemajo svojo ženstvenost in mehkobo. Kako osvojiti ta slog, pa v enem izmed svojih posnetkov pokaže tudi zvezda TikToka Nava Rose.

@the.navarose Reply to @khassandra_ what aesthetic should I style next? 🦋💕 outfit details below! #softgirl #aesthetics #outfitideas ♬ Mariposa – Peach Tree Rascals

Kako poustvariti pričesko in ličenje mehkega dekleta

Črtalo za oči ali senčila v rožnatih odtenkih, pernate umetne trepalnice, plastificirane obrvi in napihnjene rožnate ustnice so glavni zaščitni znaki estetike mehkega dekleta. Ličnice so poudarjene in močno porjavele z lažnimi pegami, ki se prelivajo na nos. Včasih so na obrazu odtisnjeni tudi drobni motivi, kot so srčki.

Foto: Instagram @rachelteetyler

Videz dopolnjujejo sponke za lase z živobarvnimi metulji ali cvetovi, ki so priljubljene pri najstnicah.

Foto: Instagram @ishanimitra

Estetika nežnih deklic pa ni le prikupna

Za estetiko ‘soft girl’ je zaslužna nigerijska skupnost vplivnežev, ki je izraz prvotno skovala za opis nošenja najbolj udobnih oblačil, pri čemer sta prednostni nalogi dobro počutje in nežnejše ter lažje življenje.

Estetika mehkih deklet je hkrati namenjena raziskovanju tradicionalno ženstvene plati vašega značaja v varnem in srečnem prostoru. Pomembno pa je, da ta ženstvenost ne izključuje vaše inteligence ali moči.

Foto: Instagram @softgirl.aest
Foto: Instagram @softgirl.aest

Gre tudi za stik z mehkejšo in nežnejšo platjo življenja, ki je mehanizem za spopadanje s težkimi časi – kar glede na turbulence zadnjih nekaj let pomeni, da trend mehkih deklet očitno ostaja.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close