Vsakodnevni lepotni ritual, ki povzroča gube

12. oktober 2023

Vsakodnevni lepotni ritual, ki povzroča gube

12. oktober 2023
Foto: Instagram @_hollyt

Vsakodnevni lepotni ritual, ki povzroča gube

12. oktober 2023
Foto: Instagram @_hollyt

Ste vedeli, da je vsakodnevna uporaba ličil veliko manjša težava, kot pa njegovo odstranjevanje?

Lepotni izdelki so koži bolj prijazni kot kdaj koli prej, na voljo je ogromno nasvetov, kako našo kožo ohranjati čim dlje mladostno, prav tako je možno izbrati izdelke, ki odpravljajo nastale ter preprečujejo nove znake staranja. Kljub temu veliko ljudi pozabi na vsakodnevni ritual, ki pa je izredno slab za našo kožo.

Foto: Pexels

Gre namreč za odstranjevanje ličil, ki je, še posebej, če ličila ne odstranite z obraza pred spanjem in uporabite napačne izdelke, za kožo izredno nehvaležno. Težava nastane takrat, ko na kožo delujete mehansko grobo, torej uporabite preveč agresivne izdelke ter obraz čistite z grobimi potegi in vlečenjem bombažnih blazinic po obrazu. Ali vam to lahko povzroči prezgodnje gube? Odgovor je: da!

Pravilno odstranjevanje čistil zahteva izbiro nežnih izdelkov, ki vsebujejo še negovalne sestavine. Za vodoodporna ličila obvezno uporabite dvofazne oljne odstranjevalce, predvsem pa je pomembna tehnika odstranjevanja ličil ter pripomočki.

Foto: Canva

Povrhnjico boste precej manj poškodovali, če boste uporabili pralne krpice, ki so izredno mehke in obenem okolju bolj prijazne. Obraz si vedno očistite z izdelki, ki so namenjeni ličilom ter nato še z običajnimi izdelki za vsakodnevno čiščenje obraza.

Ličila z oči odstranite tako, da na blazinico ali krpico nanesete oljni odstranjevalec ter jo položite na oko ter pustite nekaj sekund, da se maskara in ostala ličila raztopijo. Šele nato nežno podrgnite, da odstranite preostala ličila. Ne pozabite še seveda na uporabo tonika in vlažilnih izdelkov.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close