Top 5 osvežilnih vodic za obraz

27. maj 2023

Top 5 osvežilnih vodic za obraz

27. maj 2023
Foto: Pexels

Če še ne poznate osvežilnih vodic za obraz s termalno vodo, je čas da jih spoznate. Razkrivamo vam, zakaj je dobro, da jih vključite v svojo negovalno rutino ter katere izbrati.

V starem Rimu so se prebivalci redno kopali v vročih vrelcih, da bi izkoristili zdravilne lastnosti termalne vode za kožo. Danes je termalna voda ena izmed priljubljenih sestavin v izdelkih nego kože, med katerimi mi najbolj obožujemo osvežilne vodice v spreju.

Kakšne so prednosti uporabe termalne vode?

Termalna voda, ki že dolgo velja za “čudežno” zdravilo za občutljivo kožo in vnetja, lahko s svojim blagodejnim delovanjem spremeni pravila igre za tiste, ki se spopadajo z razdraženo kožo. Obogatena je z vitamini in minerali, ki imajo protivnetne, antioksidativne in druge zdravju koristne lastnosti.

Po besedah newyorške certificirane dermatologinje Rachel Maiman, se voda, ko se dviguje do izvira, pretaka skozi skale in zemljo ter na svoji poti nabira minerale. “Najpogostejši topni minerali v termalni vodi so kalcij, bikarbonat, silikati, železove spojine, natrijeve in magnezijeve soli, žveplove spojine in kovine ter elementi v sledovih, kot je selen,” pravi.

Prednosti termalne vode so neposredno povezane z vrsto mineralov, ki jih vsebuje, ti pa se lahko razlikujejo glede na to, kje je pridobljena. Med drugim termalna voda zadržuje vlago v koži, pomirja občutljivo kožo, uravnava pH vrednost kože, zmanjšuje občutke nelagodja in celo zaščitijo kožo pred prostimi radikali.

Foto: Unsplash


Moč vsestraske meglice

Osvežilno termalno vodo v pršilu, ki ji rečemo tudi meglica, so odlična rešitev vlaženja na poti, še posebej na letalu, v avtomobilu in manjših zaprtih prostorih, kjer je zrak izredno suh. Nanesete jo lahko tudi po nanosu dnevne kreme kot vlažilni tonik, čeprav je treba poudariti, da ne nadomeščajo vlažilnih krem ali serumov.

Nekatere termalne vode so pomešane z eteričnimi olji ali sadnimi esencami in jih lahko pustite na koži, da se počasi vpijejo. Te so še posebej primerne za dodajanje vlage dehidrirani ali pregreti koži. Osvežilno vodico lahko uporabljate tudi za utrditev ličil, saj pomaga ohraniti obstojnost in daje naravni sijaj, prav tako pa za pomirjanje kože po sončenju ali britju.

VICHY Aqualia Thermal

Visoke temperature in soparni dnevi zahtevajo takojšnjo osvežitev, takšno, ki sodi v prav vsako žensko torbico. Mineralizirana termalna voda Vichy je izjemno bogata z minerali, ščiti povrhnjico pred zunanjimi vplivi, krepi naravno odpornost kože in pospešuje obnavljanje celic. Edinstvena mešanica 15 redkih mineralov nudi učinkovitost in udobje.

Foto: Vichy

Avène Eau Thermale

Avène termalna izvirska voda nastaja z zlitjem podzemnih voda v pogorju Cevennes in izvira v bližini mesta Avène. Na svoji dolgi poti se obogati z elementi v sledeh in s silikati, ki jo naredijo nežno za kožo. S svojim blagodejnim delovanjem je vir olajšanja za občutljivo kožo in omogoča dolgotrajno pomirjujočo zaščito pri izsušeni koži, rdečici na obrazu, razdraženosti kože, občutku srbenja, opeklinah, pleničnem izpuščaju, po odstranjevanju ličil, britju in dermatoloških tretmajih in kirurških posegih ter na potovanju.

Foto: Avene

LA ROCHE-POSAY EAU THERMALE PEAUX SENSIBILE

Termalna voda, ki se uporablja v liniji izdelkov za nego kože La Roche-Posay, je na primer bogata s selenom in stroncijem, ki dokazano pomagata pri zdravljenju luskavice in atopijskega dermatitisa. Izdelek je varen tudi za najbolj občutljivo kožo ter primeren za novorojenčke, otroke, odrasle in nosečnice.

Foto: La Roche Posay

GAMARDE, EAU DE GAMARDE

Termalna voda izvira iz vrelca Gamarde-les-bains, ki se nahaja v Franciji v bližini Pirenejev. Obogatena je z žveplovimi spojinami, ki so poznane po svojih dermoprotektivnih lastnostih in ostalimi minerali, ki pripomorejo k pomiritvi kože. Omili razdraženost, srbečico in rdečico ter nudi edinstveno udobje občutljivi koži.

Foto: Gamarde

URIAGE EAU THERMALE

Vsebuje visoko koncentracijo mineralnih soli, ki so podobne naravnim vlažilnim faktorjem kože. Zaradi visoke vsebnosti kalcijevih in magnezijevih soli pomirja občutljivo kožo, silicij pa krepi hidrolipidni film kože. Uporaba je primerna tako za odrasle kot otroke in celo dojenčke.

Foto: Instagram @uriage

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close