5 stvari, ki škodijo vaši koži, pa nanje niste niti pomislili

19. marec 2024

5 stvari, ki škodijo vaši koži, pa nanje niste niti pomislili

19. marec 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

5 stvari, ki škodijo vaši koži, pa nanje niste niti pomislili

19. marec 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ali ste kdaj pomislili, da lahko nekatere vsakodnevne navade negativno vplivajo na vašo kožo? Preverite, katere in kako jih odpraviti.

Upoštevate, katera živila morate jesti, da bi imeli lepo kožo in katera škodujejo vaši koži, za svojo kožo skrbite dobro, no vsaj mislite tako, pa sem vam vseeno pojavljajo nečistoče? Zveni znano?

Pomislite, ali katera od vsakodnevnih stvari lahko vpliva na nastanek nečistoč in draženje kože.

Foto: Instagram @victoriawaldau

Vaš vzglavnik

V postelji preživimo navadno tretjino dneva, a vseeno ne menjavate posteljnino tako pogosto kot svoja oblačila. Čeprav v posteljo ležete oprhani, to ni razlog, da bi posteljnino menjali vsake štiri tedne, misleč, da ostane tako dolgo čista.

Na blazinah in pregrinjalih se zbirajo najrazličnejše nečistoče, ki nastajajo čez noč in so sestavljene iz iz znoja, odmrle kože ter prahu. To povzroča nastanek različnih nečistoč, zato poskrbite, da boste posteljnino menjali na 14 dni, raje še prej in koža vam bo hvaležna. Opazili boste razliko! Veliko pozornosti namenite tudi sestavi tkanine, izberite naravne materiale.

Okolje, v katerem živite

Ni pomembno, ali živite v velikem ali majhnem mestu oziroma na podeželju. Učinki onesnaženega okolja, kot so izpušni plini, izpusti iz tovarn in ostale nečistoče, negativno vplivajo na vašo kožo.

Onesnaženo okolje lahko vpliva na izgubo vlažnosti kože, nastanek pigmentnih madežev ter predvsem na hitrejše staranje. Uporabljajte negovalne izdelke, ki vsebujejo aktivne sestavine za zaščito pred zunanjimi vplivi.

Foto: Instagram @michellesalasb

Čopiči za ličila

Izredno pomembno je, da redno čistite čopiče za ličila. Vlažno okolje, ki ga ustvarjajo ostanki ličil na čopičih so idealno okolje za nastanek bakterij, ki so lahko vzrok za izbruh aken, rdečice in vnetij na vaši koži. Čopiče perite vsaj enkrat tedensko, med nanašanji ličil pa vsakodnevno uporabite razkužilo v spreju.

Mobilni telefon

Ooo, ja, uganili ste! Vaš priljubljeni telefon je pravo gojišče bakterij in nečistoč. Odlagamo ga povsod, z umazanimi prsti tipkamo po njem in nato to nesemo k ušesom.

Četudi uporabljate slušalke, s prsti tipkate po njem in se nato dotaknete obraz. Telefon večkrat očistite s čistilnimi robčki ali razkužilom.

Foto: Instagram @victoriawaldau

Stres

Žalostno je, da je stres škodljiv tudi za vašo kožo. Pravijo, da se vsa stanja v našem telesu, predvsem porušena, negativno kažejo na koži. V takem primeru tudi lepotni izdelki ne pomagajo.

Najprej raziščite in odpravite vzroke stresa. Uporabite tudi tehnike sproščanja, meditacijo in jogo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close