Avra nohti so nov, najbolj živahen trend poletne manikure

04. julij 2023

Avra nohti so nov, najbolj živahen trend poletne manikure

04. julij 2023
Foto: Instagram @phoebesummernails

Avra nohti so nov, najbolj živahen trend poletne manikure

04. julij 2023
Foto: Instagram

Pravijo, da ste to, kar jeste, vendar ste tudi vsota estetskih odločitev, ki jih sprejemate – in najnovejši trend, ki se je uveljavil v krogih nohtov, črpa prav iz našega bistva.

Avra nail art prenaša našo avro – ali vibracijo, ki jo oddajamo – na naše nohte. Če ste se pred kratkim začeli ukvarjati s kristali ali energijami, je to popoln trend za vas. Dua Lipa, Lizzo in Rina Sawayama so že njene oboževalke.

Na TikToku imajo kar štiri milijarde ogledov, avra nohti pa pogosto združujejo svetle mavrične barve s postopnim sferičnim vzorcem. “Čeprav se za ustvarjanje tega učinka najbolje uporabljajo svetle barve, saj izstopajo, je to odvisno od duhovne avre stranke – morda želi posebne barve, ki odražajo njeno počutje,” pojasnjuje Giorgia Cappella, vodja pri salonu The Gel Bottle, ki pravi, da so ti nohti vedno bolj priljubljeni. “Nekatere stranke želijo, da njihovi nohti odražajo njihovo trenutno avro ali avro, ki jo želijo oddajati, za druge pa je to le trend, ki jim je všeč in jim je všeč njihov videz.”

Foto: Instagram @dat_nail_salon

Nekateri avra nohti so ustvarjeni z orodji za airbrushing, pogosteje pa so ustvarjeni s postopnim plastenjem različnih odtenkov in njihovim razprševanjem na osnovno barvo. “Za zunanjo avro rada uporabljam rožnato, za sredino pa oranžno,” pravi Cappella. “Ti barvi simbolizirata romantiko, ljubezen do sebe, samozavest in ustvarjalnost ter se lepo dopolnjujeta – tako estetsko kot duhovno.”

Motiv se dobro obnese na vseh oblikah nohtov, še posebej pa na ovalnih ali mandljevih, pravi Cappella. “Dodana dolžina in koničast rob pomagata ustvariti krožni učinek avre,” dodaja. “Pri kvadratnih oblikah je to nekoliko težje.”

Če potrebujete še nekaj inspiracije, vam predstavljamo nekaj odličnih primerov.

Foto: Instagram @antajahdidthem
Foto: Instagram @twilldidmynails
Foto: Instagram @phoebesummernails
Foto: Instagram @mednails
Foto: Instagram @czy.mnl

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close