Kako vrniti strast in rešiti zvezo, ko se odnos ohladi?

12. oktober 2023

Kako vrniti strast in rešiti zvezo, ko se odnos ohladi?

12. oktober 2023
Foto: Pexels

Kako vrniti strast in rešiti zvezo, ko se odnos ohladi?

12. oktober 2023
Foto: Canva

Če opazite, da se je vaš partner ohladil in je strast že skoraj ugasnila, to še ne pomeni, da vajinemu odnosu grozi konec. Ne obupajte, ampak upoštevajte naslednje nasvete!

# Brez skrbi in panike
Spremembe in rast so del vsakega razmerja, le da so nekatera obdobja težja, druga nekoliko lažja. Osredotočite se na širšo sliko, ne le na trenutno doživljanje razmerja in počutje. Samo zato, ker je on spremenil nekatera stališča, ne pomeni nujno, da je vajinega odnosa konec. Zdaj ste samo opredelili težavo, vendar ne pustite, da si vaš um izmišlja možne scenarije.

# Ne pustite, da vaša čustva prevladajo nad vašim umom 
Lahko priznamo, da je to včasih zelo težko, ampak vklopite svoj razum. Poslušajte svojo glavo in ne svojih čustev. Za premlevanje o vašem odnosu izberite čas, ko vaša čustva niso dodatno povečana kot so na primer med mesečnim perilom ali po nekaj kozarcih vina.

Foto: Canva

# Iskreno se pogovorite z njim
Komunikacija je ključ, saj je nekje na vajini poti prišlo do nesporazuma. Iskreno mu povejte, kdaj ste opazili spremembo, vprašajte ga, kako se počuti in kaj lahko storite. Prav tako poskušajte biti objektivni in mirni med njegovimi odgovori. Ni časa za kazanje s prstom, ampak za reševanje težav.

# Dobro poglejte celotno situacijo
Ljudje pogosto gradijo navade, ki lahko negativno vplivajo na svoje partnerje, ne da bi se tega zavedali. Ste storili nekaj, kar je pripeljalo do njegovega umika? Ne bodite preostri do sebe, vendar se naučite sprejeti del odgovornosti. Za težave in nesoglasja sta vedno potrebna dva.

Foto: Unsplash

# Začnite reševati težave
Ko ste se iskreno pogovorili s partnerjem, je čas za spremembo odnosa in delo na možnih rešitvah. Jok se morda zdi lažji način, vendar s tem ne boste rešili nič. V kolikor se sama ne moreta pogovoriti oz. vajin pogovor ne prinaša izboljšanja, se raje odločita za strokovnjaka in se prijavita na psihoterapijo. Morda za začetek vsak zase in nato še skupno.

# Ponovno ga osvojite
Moški radi ponovno osvajajo, vendar na drugačen način kot ženske. Ve najbolje veste, kaj mu je všeč in verjemite nam, všeč jim je izražanje vaše naklonjenost. Spomnite se vajinih začetkov, organizirajte zmenek na njegovi najljubši lokaciji ali v restavraciji, posvetite se mu in mu prisluhnite.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close