Na tak način boste svoje razmerje izboljšali v šestih sekundah!

23. maj 2023

Na tak način boste svoje razmerje izboljšali v šestih sekundah!

23. maj 2023
Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

Verjetno dolžine svojih poljubov s partnerjem niste nikoli merili, toda poskusite svoj poljub odmeriti na točno šest sekund. 

Morda se vam bo zdelo, da je šest sekund grozno kratkih ali pa se nenavadno vlečejo. Večina naših dnevnih poljubov je morda zelo kratkih, a sladkih. Delite si jih pred odhodom v službo, ob prihodu domov, medtem ko kuhate ali preden greste spat, nekateri pari pa se z leti poljubljajo vse manj in nespontano. 

Psiholog John Gottman pravi, da podaljšanje poljuba na šest sekund lahko korenito izboljša vaše razmerje, za tiste, ki se v razmerju na splošno poljubljajo (pre)malo, pa je odličen izziv, da v razmerje prinesejo nekaj novega in vznemirljivega. 

Foto: Instagram @julievlorentzen

Šest sekund je namreč dovolj dolgo, da s partnerjem vzpostavite povezavo, vaši možgani pa se odklopijo od zunanjega sveta ter se v tistem trenutku osredotočijo na partnerja. Poljubljanje je tako lahko odlična vaja čuječnosti. 

Šestsekundni poljub prav tako ne zahteva pogovora, poslušanja in reševanja težav, temveč gre za zelo enostaven način, kako s partnerjem znova vzpostaviti občutek intimnosti in povezanosti, naklonjenosti. Obenem izboljša vaše razpoloženje, zniža raven kortizola, stresnega hormona, ter poveča raven ljubezenskega hormona oksitocina, kar pomeni, da lahko vodi tudi do seksa in večje fizične naklonjenosti, toda to ni obvezno. Poljub je povsem neobvezujoč, izvedete pa ga lahko kadarkoli v dnevu. 

Če to ponavljate vsak dan ter iz tega ustvarite dnevni ritual, pri katerem si vsaj enkrat dnevno namenite daljši poljub, boste kmalu to počeli povsem rutinirano, šest sekund pa bo še prekratkih.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close