Si upate? Namesto črtala lahko uporabite to ličilo.

08. september 2023

Si upate? Namesto črtala lahko uporabite to ličilo.

08. september 2023
Foto: Spotlight/launchmetrics

Ličila so večnamenska in tako kot lahko na licih namesto rdečila uporabite šminko, tako lahko namesto črtala uporabite senčilo za veke.

Eyeliner tehnika ličenja je vedno v trendu, menjajo se le debelina in oblika črte ter barve. Za vse, ki vam rokovanje s tekočimi črtali ni blizu in si želite bolj zadimljen videz, lahko črtalo zamenjate za senčilo za veke.

S senčilom za veke lahko ustvarite čudovite videze, četudi z ličenjem nimate veliko kilometrine, vaš obraz pa ne bo deloval preveč strogo.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Izberite mat senčilo za oči

Senčila za oči so na voljo v različnih premazih in formulah. Matirana senčila so običajno bolj pigmentirana, zato so najboljša izbira. V kolikor želite doseči svetleč učinek, najprej oči obrobite z mat senčilom in ga nato prekrijte še s senčilom s sijajem ali bleščicami.

Dober čopič je osnova

Za videz črtala potrebujete le en pripomoček in to je kotni čopič s postrani odrezanimi ščetinami, ki omogoča natančen nanos ličil. “Kotni čopič omogoča nežen, zadimljen ali oster videz črtala,” pravi profesionalna vizažistka Maria Gianno. Če želite ustvariti videz ostre linije, lahko uporabite tudi ploščat čopič in ga nežno pritisnete vzdolž linije trepalnic, da nanesete barvo.

Ste za mokro ali suho?

Senčila za oči se lahko nanašajo mokro ali suho. Subtilen videz dosežete s suhim nanosom senčila, za opaznejši videz in bolj močnejše barve, pa izberite moker nanos. Čopič navlažite s sprajem za obstojnost ličil ali vodo, saj se tako pigmenti bolje oprimejo. Spraj za obstojnost ličil omogoča lepši nanos in daljšo obstojnost pravi Maria.

Foto: Spotlight7launchmetrics

Zabrisane sledi

Dodajte dimenzijo videzu mačjih oči in dodajte še eno barvo. Najprej nanesite senčilo za veke enega odtenka tik ob robu spodnje in zgornje veke, nato ga s čopičem močno zabrišite ter nad to črto narišite še eno črto v drugi barvi in jo prav tako zabrišite, da ustvarite zadimljen videz.

Izberite barve

Četudi obstaja veliko barvnih črtal za oči, imate s senčili veliko večjo izbiro. Ne bojte se eksperimentiranja z barvami, združiti več barv ali celo zmešati različna senčila v prahu ali kamnu ter tako ustvariti vaš unikaten odtenek.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close