Težave s podočnjaki? Tu so nasveti, kako jih prikriti!

06. februar 2024

Težave s podočnjaki? Tu so nasveti, kako jih prikriti!

06. februar 2024
Foto: Instagram

Težave s podočnjaki? Tu so nasveti, kako jih prikriti!

06. februar 2024
Foto: Instagram @vesnaponorac

Nižje temperature nas utrujajo, zaspanost je na višku, vedno bolj poudarjeni podočnjaki pa osrednja točka vašega obraza. Zveni znano?

Pozimi se v službo ali šolo odpravljamo in vračamo še v temi, zato ni nič čudnega, da se nam vsako pomanjkanja dnevne svetlobe, sonca in gibanja na svežem zraku pozna tudi na obrazu. Dodajmo vsakodnevni stres in kakšen kozarček alkohola preveč, pa imamo krasen recept za podočnjake.

Foto: Instagram @emaluketin

Območje okoli oči je najbolj občutljivo, koža je najtanjša, zato so vsakršni znaki staranja, pa tudi temni kolobarji pod očmi, ki so posledica slabe prekrvavitve v podkožju, tako opazni. Kako prekriti podočnjake, da ti ne bodo še bolj opazni in katere izdelke uporabiti?

Jutranja rutina s kremo za okoli oči

Koža okoli oči je edino območje na obrazu brez žlez lojnic, kar pomeni, da je še tanjša in bolj suha ter nagnjena h gubanju. Obvezno v svojo negovalno rutino vključite kakovostno kremo za okoli oči, da to področje temeljito navlažite. Kremo vtapkajte v kožo in pazite, da je ne nanesite povsem blizu veznice, saj lahko to povzroči reakcijo in posledično zabuhle ter rdeče oči.

Foto: Pexels

Previdno s pudrom

Podlago nanesite na obraz, pod očmi pa uporabite korektor ali osvetljevalec, ki poskrbi za temeljito prekrivanje temnih podočnjakov, pri tem pa je zaradi lažje teksture in včasih dodanih odsevnih delcev veliko bolj učinkovit od pudra. Ne pozabite, najprej nanesite korektor in nato puder, šele na koncu osvetljevalec.

Pravilen odtenek je ključen

Ženske pogosto naredijo napako pri izbiri odtenka korektorja. Največkrat je to presvetel odtenek. Topli toni v breskovi barvi in oranžkasti toni korektorja bodo ustvarili spočit, bolj živ videz. Presvetel odtenek ustvari sivkast videz, vaše oči pa bodo spominjale na rakunove. Korektor je namenjen za korekcijo tena polti, osvetljevalec pa za osvetljevanje in svež videz.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ustrezna tekstura korektorja

Niso vsi korektorji enaki, nekateri se lahko nabirajo v gubah in v koži, kar videz podočnjakov le še poudari. Če opazite, da se korektor nabira v gubice, izberite takšnega z lahkotnejšo in bolj kremno teksturo. Najboljši so tisti, ki imajo dodane mikro odsevne pigmente, ki ‘razpršijo’ svetlobo na koži.

5 korektorjev, ki delajo čudeže

Biologique Recherche Eye Care Concealer je novo orožje v boju proti temnim podočnjakom in je izdelek za izboljšanje predela okrog oči z dvojnim delovanjem. Negovalni korektor prekrije in dolgotrajno posvetli temne podočnjake ter pomaga zmanjšati zabuhlost.

Foto: Biologique Recherche

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Care & Glow Serum Concealer je serumski korektor s srednjo prekrivnostjo, ki izredno vlaži in daje naraven, nežen sijaj. Večnamenski vlažilni korektor je namenjen osvetlitvi in prekrivanju temnih kolobarjev pod očmi ter poudarjanju vaših potez za vsakodnevni naraven videz mehkega sijaja.

Foto: Lancome

Osvetljevalec Guerlain Precious Light pen je kot čarobna paličica, ki takoj prekrije temne predele pod očmi in vidne znake staranja. Obogaten je s kompleksom s pomlajevalnim učinkom in odsevajočimi pigmenti ter razkriva osveženo naravno polt z mladostim sijajem.

Foto: Guerlain

Resda boste morali za Sisley Paris Stylo Lumiere osvetljevalec za predel okoli oči odšteti nekoliko več, a boste nad rezultati navdušeni. Osvetljevalec v svinčniku osveži in osvetli oči ter vidno zgladi gube in drobne linije. Obogaten je z lepotnimi aktivnimi sestavinami za nego kože, izvlečkom acai, izvlečkom zlate jablane, ovsenimi semeni in izvlečkom bele lilije, ki omogočajo svetlo in sijočo polt mladostnega videza dan za dnem.

Foto: Sisley Paris

Zadnji v vrsti korektorjev, ki vam bodo pomagali pri prekrivanju podočnjakov, je Maybelline Instant Anti Age Eraser. Tekoči korektor učinkovito prekriva podočnjake in posvetli predel okrog oči, ima lahko teksturo, ki se na kožo nanese s posebnim aplikatorjem na gobico za enakomeren nanos.

Foto: Maybelline

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close