Tako doma pripravite najboljšo ledeno kavo!

31. maj 2023

Tako doma pripravite najboljšo ledeno kavo!

31. maj 2023
Foto: Unsplash

Ledeno kavo je zelo enostavno pripraviti, toda včasih ne vemo, kje začeti. 

Sezona ledene kave je že v polnem teku. Namesto da se po kavo odpravite v kavarno, si jo lahko naredite kar doma. Recept je zelo enostaven: led, kava ter mleko, voda in pa po želji dodatek vanilijevega sirupa ali katerega drugega okusa. 

Končni okus bo zelo odvisen od vrste kave, ki jo skuhate. Če že imate določene preference, uporabite kar tisto. Na splošno pa velja, da je bolj kisla kava v kombinaciji z veliko mleka lahko precej medla, medtem ko tradicionalne temno pražene kave zelo močne.

Foto: Pexels

Ne skoparite z ledom

Najprej v visok kozarec stresite ogrooomno ledu. Ne gre za to, da poskušamo skopariti z mlekom ali kavo, temveč bo ledena kava neprimerno boljša, če bo vsebovala veliko ledu, prav zaradi tega pa izberite tudi visok kozarec. Nato sveže skuhan espresso vlijte v kozarec direktno na led ter vse skupaj hitro zalijete še z mlekom po vaši izbiri. Dobro premešajte, da se mleko in kava hitreje ohladita. 

Nekateri v kozarec dajo led, nato pa ga najprej zalijejo z mlekom ter šele nato vlijejo kavo. Kava namreč pijačo naredi izjemno privlačno na pogled.

Foto: Unsplash

Imate radi sladko kavo?

Če želite svoji pijači dodati malo sladkobe ali okusa, bariste priporočajo, da sirup vlijete kar v skuhano kavo. Seveda se lahko odločite tudi za običajni sladkor, ki se sicer ne bo dobro raztopil. Prav zato so sirupi veliko boljši, saj se hitro raztopijo, da ogromne izbire med božanskimi okusi vanilije, lešnika in drugih sploh ne omenjamo. 

Obstajajo še drugi načini priprave

Seveda ne smemo pozabiti na še boljšo variacijo ledene kave, ki led nadomesti s sladoledom, dodate pa lahko tudi stepeno smetano. Naredite lahko tudi ledene kocke z okusom kave, ki jih naredite tako, da skuhate kavo, jo ohladite in vlijete v modelčke za delanje ledu.

Foto: Unsplash

Kadar vam zaprija ledena kava, vam njena priprava vzame le nekaj minut, zato res nimate razloga, da si te okusne in priljubljene pijače ne privoščite kar doma.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close