Zakaj se ljudje tako radi fotografirajo v fitnesu?

19. december 2023

Zakaj se ljudje tako radi fotografirajo v fitnesu?

19. december 2023
Foto: Instagram @ddfi.t

Zakaj se ljudje tako radi fotografirajo v fitnesu?

19. december 2023
Foto: Instagram @ddfi.t

Je kaj narobe s tem, če pokažemo svoj napredek?

Ste tudi vi v tej skupini ljudi, ki takoj, ko vstopijo v telovadnico, naredijo nov selfie? Ali spadate med tiste, ki vas objave z izklesanimi trebušnimi mišicami vržejo iz tira? V zadnjih nekaj letih so na družbenih omrežjih še posebej priljubljene postale fotografije iz fitnesa in zdi se nam, da nekateri trenirajo samo zato, da lahko naredijo selfie.

Znani hrvaški psiholog Hrvoje Maleković je pojasnil, da se ljudje fotografirajo v telovadnici predvsem zato, ker so ponosni na disciplino in trdo delo, ki so ga vložili v spremembo svojega videza. Nekateri od njih so imeli čezmerno telesno težo in uspeli izgubiti dvajset kilogramov, drugi pa so bili suhi in so pridobili kakšen kilogram mišic.

Foto: Instagram @katboesenberg_fit

Dodal je, da obstaja še tretja skupina ljudi, ki uporabljajo družbena omrežja zato, da bi pozitivno motivirali ostale ljudi in jim pokazali, da je vadba najboljši način za spreminjanje navad.

Pri objavljanju selfieja večina pravzaprav preprosto želi, da jim nekdo da določeno obliko pohvale v obliki komentarja. Če s tem spodbujate druge, da se vključijo v športno dejavnost, je to lahko samo pozitivno. 

Foto: Instagram @ddfi.t

Kaj je torej narobe s selfieji iz telovadnice? Nič, če jih objavljamo v mejah normale.

Če se ljudje počutijo bolje in bolj samozavestno, ko vidijo, da jim je nekdo stisnil “like” in nato še bolj vestno vadijo in vzdržujejo zdrav način življenja, je lahko to samo pozitivno. Če nekaj počnemo iz pravih motivov in se hkrati počutimo bolje ter se pri tem še zabavamo, ni razloga, da bi s tem prenehali.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close