Zakaj sta Adele in Ed Sheeran zavrnila nastop na kronanju kralja?

25. februar 2023
adele z grammyem

Zakaj sta Adele in Ed Sheeran zavrnila nastop na kronanju kralja?

25. februar 2023
Foto: Profimedia

Kronanje kralja Karla III., ki bo 6. maja, je eden najpomembnejših dogodkov v zgodovini kraljeve družine, pomembno pa je tudi, kdo bo nastopal.

Bliža se kronanje kralja Karla III., ki je eden izmed najpomembnejših dni britanske zgodovine. Za ta dogodek pa je imel kralj veliko željo, da bi ob tej priložnosti nastopila britanska zvezdnika Adele in Ed Sheeran.

Na veliko razočaranje ekipe, ki se je zbrala za pripravo nastopov, pa tudi samega kralja, sta oba zavrnila nastop. Ko se je začelo načrtovanje slovesnosti kronanja kralja Karla III., ki bo 6. maja, in spremljajočih koncertov, ki bodo naslednji dan popestrili praznični konec tedna, je britanski kralj že od prvega dne vedel, katere zvezde si želi, na lestvici najboljših pa sta izstopala dva pevca: Adele in Ed Sheeran.

“Kralj je predlagal nekaj ljudi, ki bi jih rad videl nastopiti, in Adele in Ed sta bila na tem seznamu. Zelo mu je bilo mar, da bi bila del koncerta,” so povedali organizatorji dogodka.

ed sheeran
Foto: Profimedia

Čeprav se navadnim ljudem zdi, da gre za povabilo, ki je velika čast in se ga ne sme zavrniti, a slavna pevca naj bi naredila prav to. Ed Sheeran se je opravičil s tehtnim razlogom: dan prej namreč nastopa v Teksasu, zato bi zelo težko naslednji dan nastopil na drugi strani Atlantika, Adele pa je po poročanju medijev povabilo zavrnila brez pojasnila.

Vsekakor ne gre za natrpan urnik, saj ne samo, da Adele v dnevih pred kronanjem ne nastopa, ampak trenutno ni znanih datumov koncertov od 25. marca naprej. Britanski mediji ugibajo, da ima zvezdnica nekaj pomembnih zasebnih načrtov, ki ji bodo v začetku maja preprečili petje. Kaj točno ji je pomembnejše od nastopa za kralja, bomo verjetno izvedeli kmalu.

“Obstaja ekipa, ki se je zbrala z namenom, da se dogovori za nastope z nadarjenimi glasbeniki, a ko so dobili odgovore, ki si jih niso želeli, je bilo to veliko razočaranje,” je situacijo komentiral vir. “So titani industrije šovbiznisa in so v bistvu Britanci, znani pa so tudi po vsem svetu. Škoda,” je sklenil.

Foto: Profimedia

Čeprav nastopajoči, s katerimi je bil dosežen dogovor, še niso uradno potrjeni, so pri reviji OK zapisali, da bodo tam najverjetneje Lionel Richie in Spice Girls, šušlja se, da bi lahko na oder stopil tudi Harry Styles. In ko smo že pri tem, kdo pride in kdo ne, je več medijev tudi poročalo, da še ni znano, če se bosta kronanja udeležila princ Harry in Meghan Markle.

Kot poroča Daily Mail, naj bi bil par še vedno neodločen, pred prihodom na slovesnost pa si princ Harry želi srečanja z očetom in bratom, princem Williamom. Rok za potrditev udeležbe je do začetka aprila, čas pa bo pokazal, ali bo par, ki je razburil kraljevo družino, še vedno del enega najpomembnejših dogodkov v zgodovini družine ali ne.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close