Kaj vaše pokrivalo razkriva o vaši osebnosti?

02. junij 2023

Kaj vaše pokrivalo razkriva o vaši osebnosti?

02. junij 2023
Foto: Profimedia

Zaupajte nam, kakšno pokrivalo najraje nosite in povemo vam, kdo ste.

Obstajata dve kategoriji ljudi, tisti, ki nosijo kape in klobuke in tisti, ki jih ne. In ko govorimo o ljudeh s klobuki, ne mislimo le tistih, ki nosijo kape s šiltom zaradi zaščite pred soncem ali zvezdniki, ki se skrivajo pred paparaci.

Antropologinja Andie Eisen pravi, da se ljudje s klobuki običajno obdajo s skupino. Če v množici vidite enega, bo v devetih od desetih primerov njegova druščina nosila različice istega klobuka. “Moja hipoteza je, da ljudje s klobuki delujejo kot shema marketinga na več ravneh. Da bi ena oseba samozavestno nosila izrazit klobuk, potrebuje vsaj tri ljudi s podobno oblikovanimi pokrivali, da se v javnosti počuti udobno,” pravi Andie.

Foto: Launchmetrics/spotlight

Pokrivala niso zgolj modni dodatek, ampak za mnoge nadomestek za osebnost, maska, s katero se prelevijo v drug karakter ali pod njim skrijejo svoj pravi obraz. Antropologinja je razčlenila posamezne sloge klobukov in kaj njihov izbor pove o posamezniku, ki ga nosi.

1. Kapa s šiltom

Kapa s šiltom je nevtralen modni dodatek za vsakogar. Zanesljiv pripomoček za dneve, ko ni treba umivati las ali vsakodnevni dodatek za moške, ki imajo redke lase. Če jo tudi sami nosite, vam je najpomembnejša funkcionalnost. Želite se zaščititi pred soncem, da vam lasje ne bi segali v obraz ali pa bi preprosto dodali barvo k svoji opravi.

V kombinaciji s sončnimi očali, ledeno kavo in preveliko kapuco vam kapa omogoča, da se v trenutku prelevite v zvezdnike in igrate igro skrivanja pred namišljenimi paparaci. Nošenje kape s šiltom z velikim logotipom razkriva samozavest in modno ozaveščenost, stil brez logotipa razkriva lahkotnost in spontanost, obrnjeno nošenje kape s šiltom pa največkrat nakazuje športnega duha.

Dakota Johnson (Foto: Profimedia)
Leonardo DiCaprio (Foto: Profimedia)

2. Bucket klobuk

Ta slog je postal stalnica reciklirane ulične mode 90. let, od klobukov Kangols iz umetne angore do priljubljene različice znamke Prada z značilnim trikotnikom. Trend je iz devetdesetih na plano potegnila generacija Z, ki je prav hitro še ne namerava izbrisati iz modnega radarja. Čeprav zdaj velja za mainstream slog, je nošenje bucket klobuka način, kako ljudem povedati ‘Sem čudaški, a ne preveč čudaški.’

Zaradi svoje funkcionalnosti je klobuček smiseln dodatek ob bazenu ali priložnostni poudarek poletnega videza. Nošenje klobučka v obliki vedra razkriva, da vas ne zanima, kako živijo drugi, da bi vedeli, kaj si želite, in da bi lahko sledili svojim ciljem. Radi ste zaljubljeni in bi potrebovali partnerja, ki bi znal sprejeti vašo brezskrbno naravo in vas podpirati pri uresničevanju vaših sanj.

Larsen Thompson (Foto: Profimedia)
Lori Harvey (Foto: Profimedia)

3. Klobuk iz klobučevine s širokim robom

Spominja na obliko panamskega klobuka, le da je rob širši in bolj okrogel. Izbira stilov je velika, zato lahko vsak najde ustreznega zanj. Klobuk iz klobučevine je sicer v osnovi bolj ustrezen za zimske kombinacije, a ga videvamo tudi poleti, predvsem na glasbenih festivalih, tako na moških kot ženskah.

Kaj pove o vas? Svoje modne oprave izberete in kombinirate premišljeno ter vedno sledite trendom. Ne bojite se izstopati iz množice, ste nasmejani in polni energije ter lahko pozitivno obarvate vsako situacijo. Znate poskrbeti, da se ljudje počutijo sproščeno.

Jennifer Lopez (Foto: Profimedia)
Sarah Jessica Parker (Foto: Profimedia)

4. Ploska čepica

Pokrivalo, k izžareva osnovo britanskega stila, ima svojo edinstveno zgodovino in je na voljo v različnih tkaninah, od bogatega semiša do prefinjenega tvida, ki ga obožuje tudi igralec Brad Pitt. Čeprav vsekakor globoko cenite zgodovino in tradicijo, jo radi oplemenitite s sodobnim pristopom in naredite povsem unikatno.

Ste drugačni, strateški in iznajdljivi ter izkoristite vsako priložnost, da izboljšate svoje sposobnosti in poglobite svoje znanje. Poleg tega ste zelo samozavestni, kar vam omogoča, da se odločate brez oklevanja. Niste privrženec, temveč ste nagnjeni k temu, da o stvareh dvomite, zato vas dojemajo kot arogantno osebo. S tem si otežujete situacije. Iščete romantiko, vendar nimate pojma o tem, kako deluje razmerje.

Brad Pitt (Foto: Profimedia)

5. Fedora

Fedora, ki je bila prvotno moški klobuk, je bila v preteklih letih deležna veliko pozornosti. Fedora je klasika med klasikami, izžareva elegantno prefinjenost in izboljša vsako obleko. Če nosite fedoro, pomeni, da ste močni in ne sprejemate besede ne.

Po srcu ste prava modna navdušenka, ki se poistoveti z vsemi uglajenimi in glamuroznimi ikonami s filmskega platna iz 20. in 30. let prejšnjega stoletja. Imate zelo oster um in raje delate sami, kot da bi se zanašali na koga drugega. Osebna integriteta je ena od vaših močnih točk. Imate močan občutek za dolžnost in si prizadevate za varnost in stabilnost. Zaradi svojega zelo osredotočenega značaja pogosto pozabite poskrbeti zase.

Blake Lively (Foto: Profimedia)
Drew Barrymore (Foto: Profimedia)
Miley Cyrus (Foto: Profimedia)

6. Baretka

“Baretke so že stoletja v modi, in če sem povsem iskrena, so nekatere zelo ljubke. Če ste francoski slikar iz sredine stoletja, pripadnik pehotnega bataljona ali črni panter, je baretka fantastičen dodatek. Če ste si pravkar ogledali tri sezone serije Emily v Parizu, pa je čas, da zažgemo baretko,” pravi Andie.

Izžarevate hudoben značaj, še posebej z usnjeno baretko. Ste avtoritarne narave in samozavestni, ni vam mar, kaj si drugi mislijo o vas. Imate jasno vizijo o tem, kaj želite v življenju, in si prizadevate za dosego tega cilja. Izbira baretke predstavlja tudi vašo umetniško naravo, saj ste kot znani zaščitni znak umetnikov in slikarjev ekstremist.

Janelle Monáe (Foto: Profimedia)
Kate Moss (Foto: Profimedia)

7. Cilinder

Iskreno, če se odločite za nošenje cilindra, brez da bi bili del kraljeve družine kot princ William ali ljubitelj magije in zajčka iz klobuka, vam zavidamo vašo samozavest. Ste izjemno pogumni in zaradi tega korak pred vsemi.

Radi urejate stvari in zasedate vodilno mesto. Cenite poštenost in zvestobo ter poskrbite, da se vam vljudnost vrne. Predano opravljate svoje naloge ter se držite dane besede in nikogar ne pustite na cedilu. Naučiti se morate sprostiti, saj pozabite uživati v majhnih stvareh v življenju.

Daymond John (Foto: Profimedia)
Yoko Ono (Foto: Profimedi)
Prince William (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close