Kako svojemu partnerju povedati, kako in kaj naj počne med rjuhami

20. oktober 2023

Kako svojemu partnerju povedati, kako in kaj naj počne med rjuhami

20. oktober 2023
Foto: Instagram @laurandnicolas

Kako svojemu partnerju povedati, kako in kaj naj počne med rjuhami

20. oktober 2023
Foto: Instagram @laurandnicolas

Nihče pretirano ne uživa v komunikaciji v postelji, saj je občutljivo področje in pametovanje partnerju, kako in kaj naj počne, lahko prizadene njegov ego. Kako to storiti, da ne bo užaljen in bosta oba maksimalno uživala?

Komunikacija v postelji je milo rečeno občutljivo področje. Iz nekega razloga pričakujemo, da bo seks spontan in strasten brez nepotrebnih navodil in brez besed. V filmih nikoli ne vidimo ljubezenskih prizorov, kjer eden drugemu dajeta navodila, ampak le ekstazni obraz in krčevite gibe rok, nakazani orgazem in prepletanje dveh teles. Prizori so navadno odigrani zelo čutno, vključno s posteljnino, ki s svojim mečkanjem večinoma pričara dogajanje v postelji.

V resnici se nihče ne ljubi pod svilenimi rjuhami, rjuhe in odeje so preprosto v napoto, zvoki, ki se slišijo, pa ne vedno najbolj seksi. In orgazem? Pogostokrat izostane, še posebej v začetku razmerja ali ko komunikacije kako in kaj vam(a) je všeč enostavno ni.

Foto: Canva

No, partner na začetku ne more uganiti, katero hrano imate najraje, kot tudi ne more uganiti vaših najbolj intimnih želja. Dotika se vas in poljublja ter predvideva, da se bodo stvari že nekako uredile in ne ve, da je spregledal vaša najbolj občutljiva mesta, ali jih stimulira pregrobo ali ne dovolj dolgo.

Čeprav je komunikacija v postelji za mnoge strašljiva, je slabše ostati v nezadovoljivem vzorcu in pričakovati, da se bodo stvari nekako spontano izboljšale. Strmenje v strop ali simuliranje orgazma, ko si resnično želite, da bi vaš partner zaigral na tiste strune, ki vas popeljejo do vrhunca, res ni način in predvsem izguba časa. A kako mu povedati, kaj si želite, da ne bi bil užaljen in prizadet?

(Dobra) komunikacija v postelji

Zgodi se lahko, da partner ne bo prav nič navdušen nad vašimi poskusi, da ga usmerjate, a to ne pomeni, da se morate ustaviti. Vsekakor se ne bi smeli sprijazniti z nečim, kar vas boli ali vam povzroča nelagodje, kajti dlje kot boste oklevali, bolj vam bo neprijetno. Prenehajte z neustrezno stimulacijo, gibi, vedenjem takoj, ko jih začutite in opazite. Lahko rečete, da vam ni udobno in če lahko zamenjata položaj.

Izbirajte besede, ki ga ne okrivijo, ampak izrazite svoje želje, ne izpostavljajte njegovega (ne)znanja ali dejanj. Nihče pri zdravi pameti ne bo užaljen, prej zaskrbljen in bo želel vedeti, kaj je potrebno, da se počutite dobro in uživate.

Foto: Pexels

Kaj pa, če je zelo samozavesten in ne uživate ravno v njegovem nastopu? Moški so lahko prepričani, da so popolni in dajo vse od sebe, da vas pripeljejo do nebes. Jasno (in glasno) izrazite svoje veselje, ko mu uspe odkriti vaše najljubše občutke in se ne bojte uničiti trenutka. Če je bolj sramežljiv, ga vodite z rokami in usti, komunikacija v postelji ni samo govorjenje.

Kaj pa, če ne razume, kaj govorite? Bodite potrpežljivi in ​​pohvalite vsak napredek, povejte, da vam je všeč, ko deluje tako ali drugače, in predlagajte, kaj bi lahko poskusili naslednjič. O tem se pogovorite kasneje in ga ne pozabite vprašati, česa si on želi in kaj je všeč njemu.

Ustvarjalnost in soglasje

Ne reagirajte nenadoma in pokažite igrivost in zanimanje ter ga prosite za soglasje za to, kar želite storiti. Postavite vprašanja, kot so: Bi rad poskusil … Si odprt za … Te lahko prosim za … Kako se počutiš glede ... Si kdaj sanjaril o…

Poučevanje partnerja ni le pogovor, komunikacija v postelji je lahko zelo fizična. Nagnite se, premaknite njegovo roko, da se vas dotakne, kjer želite. Oglejte si, kako lahko vodite njegove poteze ali vzpostavite drugačen ritem. Na njegovem telesu mu pokažite, kakšen dotik želite in ga vprašajte, ali bi ga želel preizkusiti na vas. Če je dovolj dovzeten, se bo morda na vaše gibe odzval enako.

Foto: Unsplash

Preizkusite med pohvalami postaviti zahtevo in ga zatem ponovno pohvalite. Sprejemanje vloge učenca kot učitelja kaže, da svojega partnerja spoštujete dovolj, da ste pošteni in ne dovolite, da bi zmeda, nesporazumi ali zamere uničili vajin odnos.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close