Sandali z nogavicami? Tukaj je 7 dobitnih kombinacij!

14. junij 2023

Sandali z nogavicami? Tukaj je 7 dobitnih kombinacij!

14. junij 2023
Foto: Profimedia

Če je bila kombinacija sandalov z nogavicami včasih rezervirana samo za dedke, velja danes za enega glavnih modnih trendov.

Tabu nošenja sandalov z nogavicami se je začel rušiti pred nekaj leti, ko je postalo kul hoditi po svetu v plastičnih sandalih za v bazen in belih nogavicah – kot športnik, ki gre s treninga v sosednjo stavbo na masažo. A to še zdaleč ni več samo “športna” zadeva.

Vplivneži so hitro prevzeli ta trend in kot del zelo premišljenega stajlinga nosili nogavice s sandali in natikači Birkenstock. A ni ostalo samo pri temu, trend se je kmalu razširil še na druge vrste obutve, kot so loaferji in čevlji s peto.

Foto: Profimedia

Tako kot številne nevsakdanje kombinacije tudi nošenje nogavic s sandali na splošno zahteva veliko samozavesti. Tudi če sandalov ne menjate vsako sezono, imate v svoji omari verjetno en par, ki se bo dobro zlil z videzom nogavic.

Od masivnih, robustnih sandalov, do sandalov s peto in ravnih čevljev – vsak je lahko odlična osnova za kombiniranje z nogavicami.

Foto: Profimedia

Seveda pa je pri tem treba upoštevati nekaj pravil. Če imate sandale s pisanim in vpadljivim potiskom, jih kombinirajte z enobarvnimi nogavicami.

Foto: Profimedia

Ali pa celoten outfit prepletite z enakimi toni, ki se prelivajo z obleke na nogavice in sandale.

Foto: Profimedia

Nogavice so lahko tudi enake barve kot sandali, čeprav moramo priznati, da vedno bolje izpade, če so z njimi v kontrastu. Mimogrede, bele nogavice (športne, seveda) veljajo za eno največjih klasik, s katero težko zgrešite.

Foto: Profimedia

Če želite iti korak dlje in biti bolj drzni, se lahko odločite tudi za dve popolnoma različni nogavici. Morda se sliši nenavadno, vendar to ne zmanjša elegance celotnega stajlinga.

Foto: Profimedia

In kar je najbolje? Sandali z nogavicami so idealni za trenutne muhaste vremenske razmere, ko je zjutraj še mrzlo, čez dan pa nam je vroče. Takrat si lahko nogavice preprosto sezujete in na ogled postavite svojo svežo pedikuro.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close