Zvezdnice obožujejo ta temačen lepotni trend

21. januar 2024

Zvezdnice obožujejo ta temačen lepotni trend

21. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Zvezdnice obožujejo ta temačen lepotni trend

21. januar 2024
Foto: Profimeda

Če ste mislili, da se je gotski videz, ki je zadnji dve leti pozornost dobil s serijo Wednesday, poslovil, ste se zmotili. Zvezdnice so ga namreč znova obudile.

Na letošnji podelitvi emmy nagrad so napoved novega trenda vampirskih ustnic z gotskim pridihom napovedale zvezdnice, med njimi Selena Gomez, Aubrey Plaza in Dominique Fishback, in potrdile, da nas čaka še en mračni val gotskega glamurja.

Kaj so vampirske ustnice? Odtenki šminke v bordo rdečih in slivovih odtenkih, ki so značilni tudi za grunge stil. Umetnik ličenja Nick Barose, ki sodeluje z Lupito Nyong’o in Lily Gladstone, je za Glamour napovedal porast “izjemno drznega, temnega, vampirskega” glamurja.

Selena Gomez (Foto: Profimedia)

Za Selenin videz je poskrbel vizažist Hung Vanngo, ki je na Instagramu razkril, katere izdelke je uporabil. Po besedah Vannga je Selena nosila črtalo za ustnice Rare Beauty v odtenku Strong in mat šminko Kind Words v odtenkih Strong (bogata čokoladna) in Bold (globoka jagodna vrtnica). Videz je dopolnil z gostimi umetnimi trepalnicami.

Dominique Fishback (Foto: Profimedia)

Igralka Dominique Fishback, ki je bila nominirana za stransko igralko v mini seriji Swarm, je izbrala temnejši odtenek šminke, ki ga je omilila s kančkom svetleče srebrne barve v notranji kotičkih očesa.

Čeprav so za pravi gotski videz, ki ga je popularizirala Jenna Ortega z vlogo v seriji Wednesday, značilne tudi temačno naličene oči, sta tako Selena kot Dominique izbrali bolj prefinjeno različico tega videza, za katerega ne dvomimo, da ga bomo še videvali na mnogih letošnjih rdečih preprogah.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Romantično gotski videz smo videli tudi na modnih revijah Gucci in Max Mara za pomlad/poletje 2024. Če boste videz želele posnemati same, je pomembno, da izberete odtenke v istih tonih.

Z vinsko rdečo lahko kombinirate tudi nekoliko toplejše tone, medtem ko so vijoličasti odtenki najbolj kompatibilni s hladnejšimi. Za nežnejšo različico videza izberite temno barvo šminko, na veke pa nanesite nežne odtenke, ki jim gotsko mračnost dodajte z opazno obrobljenimi očmi in črno obarvanimi trepalnicami.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close